Macronova stranka se je preimenovala

Svet 05. Maj. 202217:26 > 17:26
Delite:
Emmanuel Macron
Foto: Gonzalo Fuentes/REUTERS

Stranka francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki se je doslej imenovala Naprej republika, je dobila novo ime.

Stranka francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki se je doslej imenovala Naprej republika, se je preimenovala. Zdaj se imenuje Preporod (Renaissance), je danes sporočil generalni sekretar stranke Stanislas Guerini. Dejal je, da ostajajo “ljudska stranka, ki je odprta za ljudi, ne glede na to, od kod prihajajo”.

Guerini je to sporočil na novinarski konferenci v Parizu, na kateri sta sodelovala tudi nekdanji premier Edouard Philippe, ki je zdaj v desni stranki Obzorje, ter nekdanji minister Francois Bayrou iz sredinske stranke MoDem. Te tri stranke so pred parlamentarnimi volitvami, ki bodo junija, oblikovale koalicijo, poimenovano Skupaj.

Macron je zmagal na aprilskih predsedniških volitvah, zdaj pa je ključno, da njegova stranka dobi večino še na parlamentarnih volitvah 12. in 19. junija, saj bo sicer njegovo vladanje močno oteženo.

Na levici so medtem že oblikovali koalicijo v želji, da dobijo večino v parlamentu ter Macronu v njegovem drugem mandatu na čelu države onemogočijo izvedbo načrtovanih reform.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar