Med igro na dvorišču psa napadla in ubila malčka

Svet 22. Apr 202413:55
Pitbul
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V Italiji sta agresivna pitbula med igro na dvorišču ubila 13-mesečnega otroka. Njegova mati ga je poskušala rešiti, a neuspešno.

V mestu Campalongo na severu Italije se je zgodil napad psov, v katerem je umrl 13 mesecev star deček.

Italijanski mediji poročajo, da sta dva agresivna pitbula otroka napadla med igro na domačem dvorišču. Policisti so v prvem odzivu za medije ocenili, da sta psa otroka pogrizla, ker sta ga prepoznala ali kot plen ali pa kot igračo.

Deček je bil zaradi ugrizov tako močno poškodovan, da je umrl. Mama je poskušala otroka rešiti, a neuspešno. Ob tem sta tudi njo psa večkrat ugriznila v noge.

Lastnik psov je sicer mamin prijatelj, poročanje italijanskih medijev povzema Dnevnik.hr.

Na kraju dogodka je že stekla policijska preiskava. Oba psa so prepeljali v zavetišče za živali, kjer bosta ostala do nadaljnjega. Ob tem se vrstijo pozivi italijanskega Društva za varstvo okolja in pravice potrošnikov, naj se v državi vzpostavi register nevarnih pasem psov, za lastnike teh pasem pa odredi posebno dovoljenje.

“Že nekaj časa se zavzemamo, naj se za lastnike močnih in potencialno nevarnih psov uvede obvezna licenca. Sploh v luči tega, da letno zabeležimo sedem tisoč napadov psov na ljudi,” so dejali. Menijo, da niso vse pasme psov primerne za vsakega.