Med skokom z višine se mu je pretrgala elastika, a je skok preživel (VIDEO)

Svet 23. Mar 202321:01 1 komentar
Turist preživel bungee jumping, potem ko se je pretrgala vrv
Courtesy Kata Cheung

39-letni turist iz Hongkonga se je med obiskom zabaviščnega parka na Tajskem odločil, da se preizkusi v bungee jumpingu oziroma skoku z elastiko. Toda adrenalinska izkušnja bi se zanj skoraj končala tragično. Tik pred stikom z vodno gladino se mu je namreč pretrgala varnostna vrv. A hujših poškodb ni utrpel. "Videti je, kot da me je nekdo močno pretepel," je za CNN pojasnil ponesrečenec.

Med adrenalinskimi navdušenci se najdejo tudi taki, ki bungee jumping opisujejo kot izkušnjo blizu smrti. A le redkokdo se je temu približal tako neposredno kot moški, ki se mu je med skokom na Tajskem pretrgala vrv, poroča CNN.

Posnetek dogodka je zakrožil po svetovnem spletu, potem ko je 39-letni turist iz Hongkonga na družbenih omrežjih delil svojo zgodbo. Turist, ki se je odločil na spletu pojavljati le pod imenom Mike, je med januarskim dopustom v tajskem mestu Pattaya skočil z 10-nadstropne ploščadi. 39-letniku se je vrv, s katero je bil povezan, pretrgala nekaj milisekund, preden je dosegel vodno gladino. Zaradi pretrgane vrvi se je naenkrat znašel pod vodo.

Odnesel jo je z modricami

“Pristal sem na levi strani, zato so poškodbe tam resnejše,” je turist iz Hongkonga povedal za CNN. Ob tem je dodal, da je njegovo telo prekrito z modricami. “Videti je, kot da me je nekdo močno pretepel.” Padec so spremljali njegovi prijatelji, s katerimi je obiskal zabaviščni park Changthai Thappraya Safari and Adventure Park. Ta leži na severozahodu mesta Pattaya, približno sto kilometrov jugovzhodno od Bangkoka.

Mike je po dogodku povedal, da je park obiskal, da bi preizkusil strelišče, obiskovalci se namreč lahko v parku preizkusijo tudi v ziplinu ali streljanju. Za bungee jumping se je nazadnje opogumil po prigovarjanju prijateljev.

Turistu se je na Tajskem med bungee jumpingom pretrgala vrv
Courtesy Mike

“Bilo je zelo visoko, zato sem zaprl oči. Načrtoval sem, da bom oči spet odprl, ko me bo vrv potegnila nazaj,” je povedal Mike. “Ko sem odprl oči, sem ugotovil, da se je vrv pretrgala in da me obdaja voda.” Spodnja polovica pretrgane vrvi mu je zvezala noge, a kljub temu je Miku uspelo priplavati na površje. “Če bi se to zgodilo nekomu, ki ne zna plavati, bi se znašel v velikih težavah,” je ocenil.

V parku plačali zdravniške preiskave in povrnili stroške skoka

Mike je še povedal, da mu je park povrnil stroške skoka in plačal rentgensko ter ultrazvočno preiskavo na Tajskem.

Ustanovitelj parka Nithit Intim je potrdil nesrečo in ob tem dejal, da se je vrv pretrgala prvič. “Takoj ko se je vrv pretrgala, je naše osebje ponesrečenca potegnilo iz vode. Vprašali so ga, ali je z njim vse v redu,” je Nithit Intim povedal za CNN. Po njegovih besedah je Mike rekel, da se počuti “potolčenega”, zato ga je osebje parka odpeljalo v bolnišnico.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje