Medicinska sestra je na TikToku prenašala porod. Kaj je povedala v svoj zagovor?

Svet 26. Apr 202314:26 > 18:15 0 komentarjev
porodnišnica
Posnetek zaslona/TikTok/Bralec N1

Medicinska sestra, zaposlena v ginekološki kliniki Narodni front v Beogradu, je po družbenem omrežju TikTok v živo prenašala porod pacientke. Vodstvo klinike je v odzivu za N1 Beograd ravnanje zaposlene ostro obsodilo. Medicinska sestra je bila po dogodku suspendirana, zoper njo pa je bil sprožen tudi disciplinski postopek. Pozneje se je oglasila na TikToku.

Bralec N1 Beograd je uredništvu poslal posnetek zaslona poroda, ki ga je po družbenem omrežju TikTok v živo predvajala medicinska sestra ginekološke klinike Narodni front v Beogradu. Kot je pojasnil, je okoli pol pete ure zjutraj naletel na uporabniški račun, ki je v živo prenašal rojstvo neznane osebe. Prenos naj bi spremljalo več kot 200 ljudi. Bralec je ob tem izrazil ogorčenje nad ravnanjem zaposlene.

“Ali je možno, da kot družba nimamo več občutka za prav in narobe? Ali je mogoče, da nekdo misli, da je treba nekaj tako intimnega, kot je porod, prenašati v živo? Lastnik profila, pa tudi vsi prisotni zdravniki, ki so vedeli za prenos v živo, si zaslužijo kazensko, vsekakor pa tudi civilno odgovornost. Kršena je bila pacientkina zasebnost, še pomembneje pa njena čast,” je dejal bralec.

porodnišnica
Posnetek zaslona/TikTok/Bralec N1

Vodstvo klinike je v odzivu za N1 Beograd izrazilo ogorčenost in navedlo, da ostro obsoja dejanje medicinske sestre. “Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas pravočasno opozorili na dogodek, da smo lahko nemudoma reagirali in sprejeli vse potrebne ukrepe, da se kaj takega nikoli več ne ponovi,” so poudarili. Medicinsko sestro, ki je huje kršila dolžnosti in obveznosti ter poklicno etiko, so po nujnem postopku takoj suspendirali in zoper njo sprožili disciplinski postopek.

Na TikToku, kjer je bil prenos poroda predvajan, pa se je oglasila tudi medicinska sestra in ob tem zapisala, da je video nastal ponesreči. Pojasnila je, da je telefon ob urgentnem klicu v operacijsko dvorano pustila prislonjenega ob stojalo za rokavice, ne da bi vedela, da se je ob tem prižgala kamera. Medicinska sestra se je pacientki, katere porod je posnela, v objavi večkrat opravičila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!