Minister Logar v New Yorku o odnosih z Armenijo, Moldavijo in Pakistanom

Slovenija 23. Sep 202121:33 0 komentarjev
Anže Logar
Egon Parteli/N1

Zunanji minister Anže Logar je ob robu splošne razprave 76. zasedanja Generalne skupščine ZN opravil pogovore z zunanjimi ministri Armenije, Moldavije in Pakistana ter namestnico državnega sekretarja ZDA.

Slovenski zunanji minister Anže Logar in armenski zunanji minister Ararat Mirzoyan sta izrazila željo po nadaljnji krepitvi sodelovanja. Posebej sta izpostavila sodelovanje med EU in Armenijo, zlasti v kontekstu Vzhodnega partnerstva, so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve (MZZ).

Namen srečanja z zunanjim ministrom Moldavije Nicujem Popescujem pa je bila ponovna vzpostavitev dinamike v dvostranskih odnosih. Logar je izrazil tudi podporo Slovenije načrtovanim reformam v tej državi. Ministra sta govorila tudi o predvidenem obisku predsednika Boruta Pahorja v začetku oktobra v Moldaviji ter ministrskem srečanju in vrhu Vzhodnega partnerstva.

Generalna skupščina ZN
Spencer Platt/REUTERS

Afganistan ni umanjkal na agendi

Nadalje, minister Logar s pakistanskim zunanjim ministrom Šahom Mehmudom Kurešijem ni govoril le o aktualnih razmerah v Afganistanu, temveč tudi o dvostranskih odnosih in gospodarskem sodelovanju med državama, pa tudi o odnosih med EU in Pakistanom.

Z namestnico ameriškega državnega sekretarja Wendy Sherman pa sta izmenjala poglede na položaj v Afganistanu in na Zahodnem Balkanu ter nadaljevanje strateškega dialoga med Slovenijo in ZDA. Logar se je v sredo udeležil tudi okrogle mize o razmerah v Afganistanu, ki jo je organiziral Mednarodni mirovni inštitut v partnerstvu z Dansko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!