Ministrica, ki je plesala s Putinom: Moje življenje je uničeno

Svet 08. Mar 202216:12 > 18:37 7 komentarjev

Nekdanja avstrijska ministrica Karin Kneissl, ki je na svoji poroki plesala z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, pravi, da je njeno življenje uničeno. Zaradi svojih povezav z Moskvo je, tako Kneissl, morala zapustiti Avstrijo. Ima se za politično begunko. Od Putina se ne želi distancirati.

Nekdanja avstrijska ministrica za zunanje zadeve Karin Kneissl pravi, da je njeno življenje zaradi povezanosti z Moskvo uničeno. Na prvih straneh svetovnih medijev se je Kneissl pojavila leta 2018, ko je na svojo poroko povabila ruskega predsednika Vladimirja Putina. Z njim je na svatbi tudi zaplesala.

Za RTL je povedala, da je morala Avstrijo zapustiti zaradi “de facto prepovedi dela” zaradi njenega odnosa s Putinom. Ima se za politično begunko. “Morala sem pobegniti. Nisem odšla prostovoljno,” je pojasnila svojo selitev v francosko vas. Rekla je, da si ni mogla predstavljati, da bo morala zapustiti vse, kar si je ustvarila. Dodala je, da je zaradi njene bližine s Putinom nihče ne želi zaposliti.

Odločitve, da je Putina povabila na poroko, Kneissl ne obžaluje. Službe v ruskem Rosneftu kljub velikemu pritisku ne želi zapustiti. “Moje življenje je že uničeno,” je dejala in dodala, da se od Putina ne želi distancirati.

Kneissl Putin Kneissl Putin
Profimedia
Kneissl Putin Kneissl Putin
Profimedia
Profimedia

Nekdanja avstrijska zunanja ministrica je po poročanju dunajskega dnevnika Die Presse izgubila svoj položaj v avstrijskem društvu za politične in strateške študije. Odstopila pa naj bi tudi iz svojega položaja v podjetju, ki ga financira avstrijsko obrambno ministrstvo. Odstop po poročanju avstrijskega medija ni bil prostovoljen, ampak ga je zahtevalo več upokojenih generalov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje