Mizar, ki je izdelal Putinovo ogromno mizo: Upam, da prinaša srečo

Svet 16. Feb 202214:37 0 komentarjev
Emmanuel Macron in Vladimir Putin
PROFIMEDIA

Ruski predsednik Vladimir Putin je nemškega kanclerja Olafa Scholza v torek posadil za šestmetrsko mizo v Kremlju, da bi razpravljala o ukrajinski krizi – enako kot prejšnji teden francoskega predsednika Emmanuela Macrona.

Bela miza, prekrita s stekleno ploščo s cvetličnimi motivi, je po objavi fotografij srečanja Vladimirja Putina in Emmanuela Macrona postala priljubljena za spletne šale.

Renato Pologna, mizar, ki jo je izdelal, je za The Telegraph povedal, da so ga zabavale šale o mizi, ki jo je pred 25 leti izdelal za Putinovega predhodnika Borisa Jelcina. Upa, da bo miza prinesla srečo pri pogajanjih med Zahodom in Moskvo.

“Prepoznal sem jo takoj, ko sem jo zagledal. Bil sem ponosen na izdelek. Vedno sem čustven, ko vidim, da je moje delo del nečesa pomembnega,” je dejal Pologna in dodal, “šale so bile res smešne. Očitno je miza naredila vtis. Nekdo je iz nje naredil gugalnico, kar je bilo smešno. Drugi je nanjo postavil plesne droge in jo spremenil v striptiz klub. Iz nje so naredili celo stezo za curling. Rečemo lahko, da spodbuja ustvarjalnost,” je po poročanju Jutarnjega lista dejal Pologna.

Pologna je povedal, da je mizo izdelal med letoma 1995 do 1997, ko je sodeloval pri projektu za eno od štirih kremeljskih palač, in da so veljali strogi varnostni ukrepi.

“V palačo smo vstopili s prepustnicami. Kosi lesa so bili skenirani in ničesar nisem smel fotografirati, ” je povedal Pologna, vodja mizarskega podjetja Oak v severni Italiji.

Kot je mizar povedal v intervjuju za časnik Corriere della Sera, je bila mizna plošča narejena iz enega kosa in je bilo z njo zelo težko delati.

Pologna je povedal še, da bi takšna miza danes stala 100 tisoč evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!