Močan potres tudi v Nepalu, umrlo najmanj šest ljudi

Svet 09. Nov 202209:30 > 09:44 0 komentarjev

Močan potres z magnitudo 5,6 je v sredo zgodaj zjutraj stresel zahod Nepala, poročajo tuji mediji. Po do zdaj zbranih podatkih lokalnih oblasti je v potresu umrlo najmanj šest ljudi, še pet pa jih je bilo poškodovanih. Potres je porušil tudi več stavb v zahodni provinci Doti.

Zahodni predel Nepala je zgodaj zjutraj po lokalnem času stresel močan potres. Po podatkih Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) je magnituda znašala 5,6, žarišče potresa pa je bilo 10 kilometrov pod zemljo.

V potresu, ki so ga čutili tudi v indijski prestolnici New Delhi, naj bi umrlo šest ljudi, med njimi štirje otroci, poroča tiskovna agencija Reuters. Poškodovanih naj bi bilo pet ljudi, tuji mediji pa poročajo tudi o več porušenih stavbah. Še dve osebi pogrešajo, je za Reuters dejala predstavnica nepalske vojske.

Reševalne ekipe, ki jim pomaga tudi vojska, so po poročanju Reutersa že na terenu, v pripravljenosti pa so tudi helikopterji.

Še en potres z magnitudo 5,7 pa je okoli 7. ure stresel Italijo. Tresenje tal smo čutili tudi v Sloveniji, več o posledicah silovitega potresa pa lahko preberete TUKAJ.

Nepalski premier Sher Bahadur Deuba je družinam žrtev potresa že izrekel sožalje in zagotovil, da bodo pristojni organi poskrbeli za takojšnjo oskrbo poškodovanih, še piše Reuters.

Nepal še vedno okreva po dveh močnih potresih iz leta 2015, v katerih je umrlo skoraj 9.000 ljudi. Takratni potresni sunki so nepalskemu gospodarstvu prizadeli za več kot 5,9 milijarde evrov škode.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!