Moral bi biti na pogrešani podmornici, a si je po prijavi premislil

Svet 22. Jun 202309:01 3 komentarji
Chris Brown
Good Morning America via REUTERS

Chris Brown, prijatelj britanskega milijarderja Hamisha Hardinga, bi moral biti na pogrešani podmornici Titan, a si je premislil zaradi dvomov o varnosti ekspedicije.

61-letni Chris Brown, specialist za digitalni marketing in prijatelj Hamisha Hardinga, milijarderja, ki je na izgubljeni podmornici Titan, je za Good Morning America povedal, da bi moral biti z njimi tudi on, a si je premislil zaradi dvomov o varnosti v potop do razbitin Titanika.

Brown, ki je navdušen avanturist, je dejal, da si je vedno želel videti razbitine Titanika v živo, zato se je med prvimi pridružil misiji. “Ker sem sodobni pustolovec, ki ga zanima premikanje meja, je Titanik zame seveda ikonična razbitina. To je priložnost za ekspedicijo, raziskovanje in malo znanosti.”

O podjetju OceansGate Expedition je pred tem vedel zelo malo, a se je ekspedicije vseeno veselil. A na koncu se je odločil, da se jim ne bo pridružil zaradi lastne varnosti.

Ko so ga vprašali, kaj so bile njegove konkretne skrbi, tega ni želel podrobneje pojasniti, dejal je le, da “se je treba osredotočiti na reševanje teh ljudi”.

Nadaljnjega raziskovanja Brown ne namerava nehati, saj pravi, da je navajen vedno narediti oceno tveganja. Ob tem pa je dejal, da se zaveda, da ljudje, kot je on, včasih ne upoštevajo, kako njihova dejanja vplivajo na prijatelje in družino.

“V celoti se zavedamo tveganja in ga upoštevamo. Toda naši prijatelji in družina niso vključeni v ta proces. V takšnih okoliščinah se jim verjetno zdi, da se jim je porušil svet,” je še dodal Brown.

Ko so ga na Good Morning America vprašali, kako se Harding po njegovi oceni spopada z okoliščinami, je Brown dejal, da je prepričan o njegovi mirnosti. “Zelo je inteligenten. Sedi tam, preučuje možnosti, kombinacije, kaj je mogoče storiti. Ne poznamo razmer. Ne vemo, ali so ujeti ali so na dnu oceana, morda se celo gibljejo pri površju. A ne glede na razmere je človek, ki bo poskušal ugotoviti, kaj narediti,” je še povedal o prijatelju.

Prav tako meni, da gre pri poročilih o zvokih razbijanja zagotovo zanje. “Če bi povzročali neprekinjen hrup, ga ne bi zaznali. Če to počneš z določeno frekvenco, vsakih trideset minut – mislim, da to kaže na ljudi,” je dejal.

Medtem za iskanje pogrešane podmornice zmanjkuje časa. Ameriška obalna straža je ocenila, da bo v podmornici ob 13.18 po našem času zmanjkalo kisika.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje