Mož Nancy Pelosi priznal krivdo za vožnjo pod vplivom alkohola

Svet 24. Avg 202209:51 0 komentarjev
Paul Pelosi
PROFIMEDIA

Paul Pelosi, mož predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi, je priznal krivdo za vožnjo pod vplivom alkohola.

Mož predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je bil konec maja zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola aretiran v Kaliforniji. Paul Pelosi je bil pridržan po trku z drugim vozilom v okrožju Napa. V nesreči ni bil poškodovan nihče, drugi voznik pa ni bil pridržan.

Pelosi je na sojenju priznal krivdo, sodnik Joseph Solga ga je obsodil na pet dni zapora. Štiri dni je Paul Pelosi že oddelal, preostali dan bo odslužil v delovnem programu sodišča. Ob tem mu je sodišče naložilo še tri leta pogojne kazni in 1.700 dolarjev globe.

Pelosi se bo moral udeležiti še trimesečnega tečaja vožnje pod vplivom alkohola, v njegovo vozilo pa bodo za eno leto namestili posebno napravo, ki onemogoča vžig avtomobila v vinjenem stanju.

Prijeli so ga konec maja

Paula Pelosija so prijeli konec maja. Takrat je kalifornijska cestna patrulja sporočila, da je s svojim avtomobilom znamke Porsche skušal prečkati cesto, a je v njegov avtomobil trčil 48-letni moški, ki je vozil avto znamke Jeep.

Nancy Pelosi je imela med nesrečo govor na univerzi Brown. Njen tiskovni predstavnik je podal izjavo, da zasebnih zadev ne bo komentirala. Paul Pelosi se prav tako še ni odzval na navedbe medijev.

Nancy in Paul Pelosi sta poročena že skoraj 60 let, skupaj imata pet otrok. Paul Pelosi je bogat poslovnež, Nancy Pelosi pa ena najmočnejših političark v državi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!