Musk izpolnjuje obljube o svobodi govora: na X se vrača razvpit teoretik zarote

Svet 11. Dec 202310:39 2 komentarja
Alex Jones
Alex Jones (Foto: PROFIMEDIA)

Lastnik družbenega omrežja X Elon Musk je znova omogočil uporabo omrežja desničarskemu skrajnežu Alexu Jonesu, ki je moral tedaj še Twitter zapustiti zaradi širjenja teorije zarote o pokolu otrok leta 2012 na šoli Sandy Hook v Connecticutu. "Ostro nasprotujem temu, kar je rekel o šoli Sandy Hook, ampak mi smo platforma, ki verjame v svobodo govora," je svojo potezo pojasnil Musk.

Lastnik družbenega omrežja X Elon Musk je v nedeljo desničarskemu skrajnežu Alexu Jonesu znova omogočil uporabo omrežja. S tem se Jones po petih letih vrača na X, ki ga je moral zapustiti zaradi širjenja teorije zarote glede pokola otrok leta 2012 na šoli Sandy Hook v Connecticutu.

Musk je ob prevzemu Twitterja, ki ga je kasneje preimenoval v X, dejal, da Jones ni dobrodošel nazaj. Sedaj pa po izvedbi ankete med uporabniki omrežja ugotovil, da si želijo vrnitev Jonesa na platformo.

Analitiki sicer menijo, da bo ta poteza pospešila umikanje oglaševalcev z X.

“Ostro nasprotujem temu, kar je rekel o šoli Sandy Hook, ampak mi smo platforma, ki verjame v svobodo govora,” je objavil Musk ravno v času, ko družine pobitih obeležujejo 11. obletnico pokola.

Jonesovi sledilci so družine nadlegovali več let in celo uničevali so grobove pobitih otrok, ker so verjeli njegovi teoriji, da je vse skupaj izmišljena zgodba, da bi vlada dobila izgovor za odvzem orožja prebivalcem ZDA.

Zaradi njegovih besed in dejanj je sodišče lani Jonesu prisodilo plačilo odškodnine družinam v višini več kot milijardo dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje