Musk na konferenci o antisemitizmu, pred tem obiskal Auschwitz

Svet 22. Jan 202422:47 0 komentarjev
Elon Musk
Foto: PROFIMEDIA

Ameriški milijarder in podjetnik Elon Musk se je na Poljskem udeležil mednarodne konference o antisemitizmu, kljub temu da je bil večkrat obtožen podpiranja antisemitskih izjav na spletnih platformah. Obiskal je tudi koncentracijsko taborišče ob Krakovu Auschwitz-Birkenau.

Musk je na omrežju X objavil fotografijo, na kateri je prikazan med vodenim ogledom spominskega muzeja v Oswiecimu, ki se nahaja na mestu nekdanjega nacističnega koncentracijskega taborišča. Med drugim je položil venec k zidu smrti in se udeležil kratke spominske slovesnosti z mašo.

Nato se je udeležil konference o antisemitizmu, ki jo v Krakovu organizira Evropsko judovsko združenje (EJA), poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot lastnik omrežja X je bil ameriški podjetnik novembra lani tarča kritik, ker je objavo z antisemitsko teorijo zarote v komentarju označil za “dejansko resnico”. Kasneje je dejal, da je šlo za nesporazum in se opravičil, kljub temu pa mu nekateri kritiki očitajo, da omrežje X nezadostno ukrepa proti antisemitskim objavam.

Elon Musk Elon Musk
Foto: PROFIMEDIA
Elon Musk Elon Musk
Foto: PROFIMEDIA

Konferenca, ki se je udeležuje tudi več trenutnih in nekdanjih političnih voditeljev ter diplomatskih predstavnikov številnih držav, med njimi poljski predsednik Andrzej Duda in nekdanji predsednik republike Borut Pahor, poteka v tednu pred 79. obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau.

Sovjetska Rdeča armada je kompleks več kot 40 koncentracijskih in uničevalnih taborišč Auschwitz-Birkenau, kjer so nacisti v nekaj manj kot petih letih pobili več kot milijon ljudi, osvobodila 27. januarja 1945. Ta dan je bil nato leta 2006 razglašen za svetovni dan spomina na žrtve holokavsta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!