Musk priznal, da ima od prevzema Twitterja preveč dela

Svet 14. Nov 202209:42 0 komentarjev
Elon Musk
Profimedia

Novopečeni izvršni direktor Twitterja Elon Musk je na poslovni konferenci priznal, da ima trenutno preveč dela. "Od prevzema Twitterja delam noč in dan, sedem dni na teden," je povedal Musk, ki se zadnje čase pretežno ukvarja s spremembami na tem družbenem omrežju.

Ameriški milijarder Elon Musk je v eni zadnjih izjav povedal, da od odmevnega prevzema Twitterja dela “od jutra do večera, sedem dni v tednu”. Musk, ki zaseda mesto izvršnega direktorja tako pri Twitterju kot pri Tesli, je zbranim na poslovni konferenci pred začetkom vrha G20 na Baliju povedal, da ima trenutno preveč dela, poroča CNN.

Pomembno vprašanje, ki si ga zadnje tedne zastavljajo številni vlagatelji, je, ali bo podjetje Tesla trpelo zaradi Muskovega intenzivnega ukvarjanja s Twitterjem. Milijarder je takoj po prevzemu napovedal velike spremembe na tem družbenem omrežju. Že na začetku je takoj odpustil celotno vodstvo podjetja, kmalu za tem pa so se začela množična odpuščanja zaposlenih, ki so skorajda čez noč izgubili dostop do službenih računov.

Odpuščanjem pa je sledil preobrat, saj so nekatere odpuščene delavce kontaktirali že nekaj dni kasneje in jih pozvali nazaj na delovna mesta. Kot so takrat dejali v podjetju, naj bi nekatere zaposlene odpustili po pomoti, nekatere pa, preden je vodstvo ugotovilo, da bo njihova znanja in veščine potrebovalo.

Skrbi pa se pojavljajo tudi na finančnem vidiku. Twitter so v zadnjem času že zapustili nekateri veliki oglaševalci, med njimi General Motors, Volkswagen, Audi in Pfizer. Večino od njih je namreč zaskrbljena, da bo Musk po prevzemu Twitterja preveč sprostil pravila moderiranja in na platformo vrnil nekatere uporabnike, ki so bili zaradi svojih spornih stališč in širjenja dezinformacij pred tem odstranjeni z omrežja. Veliko nejasnosti je tudi okoli modre kljukice, ki potrjuje verodostojnost profilov, in bi lahko bila po novih načrtih plačljiva. Musk pa je zaposlene posvaril, da podjetje lahko doživi bankrot, če ne poveča prihodkov iz napovedanih naročnin za modro kljukico.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!