Musk se je zaradi prepira z “najslabšim” odpuščenim uslužbencem opravičil

Digitalno 08. Mar 202310:09 0 komentarjev
Elon Musk
PROFIMEDIA

Po burnem tvitanju se je prvi mož Twitterja Elon Musk opravičil zaposlenemu, ki ga je na tej platformi vprašal, ali so ga odpustili. Musk je odpuščenega uslužbenca Hallija Thorleifssona med drugim označil za najslabšega, zapisal pa je tudi, da je razlog za javni prepir želja po zaslužku.

Šef Twitterja Elon Musk se je opravičil odpuščenemu Halliju Thorleifssonu. Kot smo poročali, je nekdanji uslužbenec Twitterja Muska kar na tem družbenem omrežju povprašal, ali so ga odpustili. Vodja kadrovske službe mu namreč tudi devet dni po tem, ko so mu onemogočili dostop do računov, ni znal odgovoriti na vprašanje, ali je v podjetju še zaposlen.

Musk je Thorleifssona najprej vprašal, kakšno delo je na Twitterju opravljal. Thorleifsson je odgovoril s seznamom stvari, ki jih je počel v podjetju. V nadrealistični izmenjavi tvitov je Musk Thorleifssona spraševal tudi o njegovi invalidnosti in prilagoditvah na delovnem mestu, poroča Guardian. Thorleifsson ima namreč mišično distrofijo in uporablja invalidski voziček.

Nato je Musk tvitnil, da ima Thorleifsson pomemben in aktiven profil na Twitterju ter da je premožen. “Razlog za javno soočenje je želja po velikem zaslužku.” Musk je objavil še tvit, v katerem je Thorleifssona označil za “najslabšega”, objavo pa je nato izbrisal.

Tvitanje se je zaključilo z Muskovo objavo dveh do solz nasmejanih emotikonov. Po tem je Thorleifssonu kadrovska služba vendarle javila, da je odpuščen.

Nekaj ur pozneje si je Musk očitno premislil in Thorleifssonu službo ponudil nazaj, piše BBC. “Rad bi se opravičil Halliju za napačno razumevanje njegovega položaja. Temeljilo je na stvareh, ki so mi jih povedali in so bile neresnične ali v nekaterih primerih resnične, vendar nesmiselne.” Dodal je, da Thorleifsson razmišlja, da bi zaposlitev obdržal.

Pojavljajo se ugibanja, da bi mu Twitter moral precej plačati

Thorleifsson se je na Twitterju zaposlil, potem ko je družbenemu omrežju v začetku leta 2021 prodal svojo kreativno oblikovalsko agencijo Ueno. Ob prodaji so se dogovorili, da bo na Twitterju zaposlen za polni delovni čas.

“Menim, da so naredili napako in zdaj iščejo rešitve, da bi se izognili izpolnjevanju svojih pogodbenih obveznosti,” je povedal za BBC. Thorleifsson ni razkril, koliko mu je Twitter plačal za podjetje. Pojavljajo pa se ugibanja, da bi mu Twitter moral ob morebitnem odhodu z delovnega mesta plačati precejšen znesek.

Thorleifsson se na Islandiji zavzema za izboljšanje dostopa za osebe na invalidskih vozičkih. Lokalni mediji poročajo, da je ob prodaji podjetja posel namenoma sestavil tako, da je na Islandiji plačal precejšen davek. Lani so ga štirje mediji izbrali za islandsko osebo leta.

Bolje se je pogovarjati

Oglasili so se tudi nekateri njegovi sodelavci. Fotograf Daniel Houghton je denimo tvitnil: “Kot nekdo, ki je neposredno sodeloval s Hallijem Thorleifssonom, sem zelo razočaran. Ne samo, da je njegova delovna etika na vrhunski ravni, tudi njegov talent in skromnost sta na svetovni ravni.”

Nato je odgovoril Musk: “Na podlagi vašega komentarja sem pravkar opravil videoklic s Hallijem, da bi ugotovil, kaj je res in kaj mi je bilo rečeno. To je dolga zgodba. Bolje se je pogovarjati z ljudmi kot komunicirati prek tvitov.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!