Musk za trenutek izgubil prvo mesto na Forbsovi lestvici najbogatejših

Svet 08. Dec 202209:491 komentar
Elon Musk
Mike Blake/REUTERS

Milijarder Elon Musk je v sredo po padcu delnic avtomobilskega proizvajalca Tesla za trenutek izgubil naziv najbogatejšega človeka na svetu. Za nekaj ur ga je na Forbsovi lestvici prehitel Francoz Bernard Arnault. Ta si skupaj z družino lasti podjetje LVMH, ki proizvaja in prodaja luksuzno blago, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Elon Musk se je kmalu po padcu na drugo mesto spet povzpel vrh lestvice s premoženjem, ocenjenim na 184,9 milijarde dolarjev, družina Arnault pa je padla na drugo s 184,7 milijardami dolarjev.

Musk poleg Tesle vodi vesoljsko podjetje Space X, v zadnjih mesecih pa je najbolj odmeval njegov prevzem družbenega omrežja Twitter, čigar usoda je vprašljiva.

Podjetje Arnaultovih ima pod seboj številne luksuzne znamke, kot so Louis Vuitton, Givenchy in Kenzo.

Na tretjem mestu lestvice najbogatejših Zemljanov, ki jo pripravlja ameriška poslovna revija Forbes, je indijski pristaniški magnat Gautam Adani s premoženjem, ocenjenim na 134,8 milijarde dolarjev, sledi pa ustanovitelj Amazona in vesoljskega podjetja Blue Origin Jeff Bezos, ki je težak 111,3 milijarde dolarjev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar