Na Filipinih poplave in plazovi terjali več deset življenj

Svet 12. Apr 202214:33 0 komentarjev
Philippine Coast Guard/via REUTERS

Na Filipinih je v poplavah in zemeljskih plazovih, ki so nastali zaradi tropske nevihte, umrlo najmanj 42 ljudi, so potrdile lokalne oblasti. Največ žrtev so zabeležili v mestu Baybay v provinci Leyte, okoli 600 kilometrov jugovzhodno od prestolnice Manila.

Število smrtnih žrtev najmočnejšega letošnjega neurja na Filipinih se je povzpelo na 42, saj so reševalci iz vasi, ki so jih uničili zemeljski plazovi zaradi dežja, izkopali še več trupel.

Z območja so poročali o hudih poplavah, plazovi pa so uničili več deset hiš. Najmanj 26 prebivalcev mesta Baybay še pogrešajo.

O smrtnih žrtvah so sicer poročali še iz provinc Negros Oriental, Davao Oriental in Davao De Oro.

Tropska nevihta Megi, ki so jo na Filipinih poimenovali Agaton, je bila prva tropska nevihta, ki je letos dosegla to otoško državo. V nedeljo je dosegla državo z vetrovi s hitrostjo do 105 kilometrov na uro. Okoli 22.600 ljudi je moralo zapustiti svoje domove in se zateči na varno.

Nevihta je že oslabela. Vremenoslovci tako poročajo o vetrovih s sunki do 75 kilometrov na uro. Svarijo pa že pred drugo nevihto, ki se približuje Filipinom z vzhoda.

As You Wish Photography/via REUTERS
As You Wish Photography/via REUTERS
Philippine Coast Guard/via REUTERS
Philippine Coast Guard/via REUTERS
As You Wish Photography/via REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!