Izvlekli križarko z več kot 200 potniki na krovu, ki je nasedla na Grenlandiji

Potovanja 14. Sep 202308:40 > 16:19 4 komentarji
Ocean explorer
PROFIMEDIA

Križarka z več kot 200 potniki na krovu, ki je v ponedeljek nasedla v odročnem delu Grenlandije, je rešena.

Križarka Ocean Explorer z 206 potniki je v ponedeljek okoli poldneva obtičala v odročnem delu Grenlandije, približno 1.400 kilometrov stran od glavnega mesta Nuuk. Gre za območje “brez prebivalstva”.

Poskusi posadke, da bi plovilo osvobodila iz usedlin mulja in peska, so bili neuspešni: ladjo so poskušali reševati ob plimah, a jim to ni uspelo, saj se je zarila globoko v blato, je za Bloomberg povedal upravljalec ladje Brian Jensen. Danes je križarko uspela izvleči druga ladja.

Ocean explorer
PROFIMEDIA

Pred tem ni bila uspešna niti reševalna akcija z dvema ribiškima ladjama, ki sta ladjo za križarjenje skušali izvleči z vlečno mrežo.

Kot je še povedal Brian Jensen, ladja ni bila poškodovana in se iz nje ni izlivala nafta. Prav tako ni bil poškodovan nihče od potnikov, na krovu pa so imeli zadostne zaloge hrane in vode do prihoda danskega vojaškega plovila, ki so ga poslali na pomoč ujetim potnikom in naj bi prispelo v petek popoldne.

“Zdaj smo uspešno postali svobodni … Smo absolutno navdušeni,” je po navedbah tiskovne agencije Reuters povedala potnica iz Avstralije Gina Hill. Kot je dejala, se je ladja Ocean Explorer med operacijo nagnila na stran, vendar pa potnikom niso dovolili, da bi šli na prosto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje