Na Hrvaškem reševali slovensko družino, ki se je na morje odpravila med burjo

Svet 28. Jul 202214:14 1 komentar
hrvaška
Profimedia

Hrvaški reševalci so v zalivu blizu Vrbnika na otoku Krk v torek reševali slovensko družino. Štiričlanska družina zaradi močne burje namreč na manjšem čolnu ni mogla izpluti iz zaliva, poroča portal morski.hr.

Pri reševanju je od 19.40 sodelovala tudi ladja pomorske in letališke policije v Reki, ki je bila v času klica na pomoč najbližje družini. Ko so jih našli, so hrvaški policisti ugotovili, da se je družina prebila do bližnje obale. Vendar zaradi plitvine in neugodnih vremenskih razmer policistom ni uspelo priti bližje. Družini so sporočili, naj počakajo na reševanje po kopnem, ki so ga organizirali s hrvaško gorsko reševalno službo.

Reševalci so družino našli ob 1.05 in jih pregledali. V nesreči se ni nihče poškodoval. Pospremili so jih do izhodišča, kjer so akcijo uspešno zaključili, so sporočili z ministrstva, pristojnega za morje, promet in infrastrukturo.

Ob tem so jadralce in rekreativce pozvali, naj spoštujejo predpise o varni plovbi, spremljajo vremensko napoved in preverijo, ali so njihova plovila ustrezno opremljena še pred izplutjem ter tako preprečijo nezaželene pomorske nesreče, še piše morski.hr.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje