Na Hrvaškem zbirali denar za njegovo zdravljenje, z donacijami kupil nov avto

Svet 18. Sep 202309:00 1 komentar
Provjereno
Foto: Provjereno/Dnevnik.hr

Na Hrvaškem so vložili obtožnice zoper Roberta Matalina in njegovo dekle Doris Gregorina, saj sta pot pretvezo, da ima Robert levkemijo in da potrebuje sredstva za presaditev kostnega mozga, sprožila humanitarno akcijo zbiranja denarja. Kot se je izkazalo, sta z zbranimi donacijami kupila nov avtomobil.

Na Hrvaškem odmeva prevara para, ki se je finančno okoristil z donacijami. Kot poroča Dnevnik.hr, sta Robert Matalin in njegovo dekle Doris Gregorina leta 2018 sprožila humanitarno akcijo zbiranja pomoči za Roberta, češ da boleha za levkemijo in potrebuje sredstva za presaditev kostnega mozga. Matalin je celo jokal, da potrebuje denar za zdravljenje, saj ne želi, da bi njegov otrok ostal brez očeta.

Ljudje so priskočili na pomoč in zanj zbrali skoraj pol milijona kun (okoli 66.000 evrov, op. a.). Med tistimi, ki so donirali za njegovo zdravljenje, sta bila tudi slavna nogometaša Vedran Ćorluka in Zlatko Dalić ter številni drugi znani Hrvatje in podjetniki.

Preiskava pa je pozneje pokazala, da je par skupno zbral približno 31.000 evrov in si s tem denarjem kupil nov avtomobil – VW Golf 7. Zoper Roberta Matalina in Doris Gregorina so vložili obtožnice, v katerih jima očitajo, da sta z laganjem o bolezni izsilila veliko denarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje