Na letalih Air Belgium ne bo več potnikov

Svet 18. Sep 202319:49 0 komentarjev
Letalo Air Belgium.
Air Belgium

Pandemija covida-19 in vojna v Ukrajini ter gospodarske posledice, ki so sledile, so razlogi za ukinitev potniških letal Air Belgium, so navedli v letalski družbi. Kako bo izgledala prihodnost podjetja?

Belgijski letalski prevoznik Air Belgium z oktobrom ne bo več prevažal potnikov. Kot so danes pojasnili v podjetju, so razlog za ukinitev potniškega prometa finančne težave. Družba se bo zdaj preusmerila v tovorne lete in posojanje letal za komercialne namene.

Med razlogi za težave je podjetje izpostavilo gospodarske posledice, ki sta jih prinesli pandemija covida-19 in vojna v Ukrajini. Prav tako so jih močno obremenile visoke cene goriva in inflacija.

V Air Belgium so pojasnili še, da bodo do 3. oktobra potniške lete izvedli po načrtu, medtem ko bodo potnikom, ki so kupili vozovnice za po tem datumu, vrnili kupnino.

V družbi nameravajo osebje, ki zdaj dela na področju potniškega prometa, premestiti na druga delovna mesta, če bo le mogoče. Prevoznik sicer zaposluje 500 ljudi.

Letalska družba Air Belgium je bila ustanovljena leta 2016. V zadnjem času je svoje potniške lete usmerila v Južno Afriko in na Mavricij.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!