Na letu v Zadar vznemiril sopotnike: poslal jim je fotografijo letalske nesreče

Svet 16. Avg 202209:01 > 11:06 0 komentarjev
Transavia
PROFIMEDIA

18-letni potnik na letu nizozemskega letalskega prevoznika Transavia je pred vzletom letala, ki je bilo iz Rotterdama namenjeno v Zadar, poskrbel za pravo razburjenje. S sopotniki je namreč delil fotografijo letalske nesreče.

Nizozemski nizkocenovni letalski prevoznik Transavia je na črni seznam oseb, ki jim ni dovoljeno leteti s podjetjem, uvrstil 18-letnika. Ta si je pred dnevi petletno prepoved letenja s Transavio prislužil s tem, ko je tik pred vzletom letala s sopotniki delil fotografijo letalske nesreče.

18-letnik je fotografijo letalske nesreče s sopotniki delil prek Applovega sistema za pošiljanje oziroma deljenje datotek AirDrop. Fotografijo je delil, tik preden je letalo, namenjeno v Zadar, vzletelo iz Rotterdama. Vznemirjeni potniki so o fotografiji nemudoma obvestili posadko, obveščena je bila tudi policija, navaja N1 Zagreb.

Po besedah tiskovnega predstavnika letalske družbe so namreč poslano fotografijo razumeli kot morebitno grožnjo z eksplozivnim sredstvom oziroma napoved, kaj bi se lahko zgodilo po vzletu. Posadka je nato osebo, ki je poslala fotografije, pozvala, naj vstane in izstopi iz letala. A 18-letnik tega ni želel storiti, dokler ni pilot sporočil, da letalo ne bo vzletelo, dokler se ne najde odgovorni.

18-letnika so nato z letala pospremili policisti, zaradi incidenta pa so ga prav tako privedli pred sodnika. Kot je povedal, ni imel slabih namenov, fotografijo pa naj bi delil v šali.

Letalo, na katerem se je zgodil incident, je sicer v lasti nizozemske letalske družbe KLM. Proti Zadru je iz Rotterdama poletelo s 40-minutno zamudo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!