Na Majorki rekordne padavine: številni krmarili po poplavljenih cestah (VIDEO)

Svet 20. Sep 202318:11 0 komentarjev
Poplavljene ceste v Majorki.
Twitter/@volcaholic1

Majorka je priljubljeno špansko letovišče, ki vsako leto privabi turiste z vsega sveta. Včeraj je ta španski otok zajelo neurje, ki je močno upočasnilo promet na tamkajšnjih ulicah. Medtem ko so se nekateri z avtomobili počasi prebijali po cesti, so drugi reševali poplavljene kleti in garaže.

Na jugozahodu Majorke, ki jo je konec avgusta doseglo silovita nevihta, so zopet divjala neurja, ki so jih spremljale rekordne količine padavin. Zaradi njih so bile po podatkih španske meteorološke agencije Aemet poplavljene številne ulice in hiše. Neurje ni terjalo žrtev, je pa voda poplavila kleti in povzročila prometne zastoje.

V severnem delu otoške prestolnice Palma je v zadnjih 24 urah padlo več kot sto milimetrov dežja. V okolici Balearske univerze so izmerili kar 104 milimetrov, v regiji Secar de la Real pa 119 milimetrov padavin. V obeh lokacijah so bile tako izmerjene rekordne količine padavin.

Na delu so številni gasilci, ki iz poplavljenih kleti in garaž črpajo vodo. Neurja so porušila več streh in povzročila prometne zastoje.

Razmere na Majorki in drugih Balearskih otokih, ki jih je prav tako prizadelo neurje, so se medtem že izboljšale. Agencija Aemet je danes popoldne preklicala oranžno opozorilo. Za sever Katalonije je medtem še naprej v veljavi rumeno opozorilo za hude vremenske razmere.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!