Konec iskalne akcije pri Paškem mostu: v morju našli truplo pogrešanega

Svet 09. Dec 202311:35 > 12:40 0 komentarjev
hrvaški policijski čoln
Simbolična fotografija (Foto: PROFIMEDIA)

Ponoči se je pri Paškem mostu prevrnil čoln s štirimi ljudmi na krovu. Trije moški so sami odplavali do obale, četrtega pa so iskali do 11. ure, ko so v vodi odkrili njegovo truplo.

Na morju v okolici Zadra se je v zgodnjih jutranjih urah prevrnil čoln s štirimi ljudmi na krovu. Nesreča se je zgodila v bližini Paškega mosta. Kot je za portal morski.hr dejala policija, so tri osebe same odplavale na obalo, 30-letnega moškega pa so dalj časa pogrešali.

Policija je ob pomoči zadrske luške kapitanije, gorskih reševalcev in vojaškega letala takoj sprožila iskalno akcijo. Okoli 11. ure so reševalci v bližini mosta našli truplo pogrešanega. Po neuradnih informacijah portala morski.hr, naj bi ga odkrili na devetih metrih globine.

Iz luške kapitanije Zadar so medijem dejali, da pogrešani veikih možnosti za preživetje ob nizkih temperaturah zraka in morja ni imel.

Policija je sicer prevrnjen čoln že pred tem našla. Kot so povedali očividci, so policisti tri premražene in izmučene moške, ki so sami priplavali do obale, odnesli do glavne cest in jih zavili v odeje. Kasneje so jih reševalci zaradi podhladitve odpeljali v zadrsko bolnišnico, od koder pa so jih že odpustili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!