Na Poljskem v neurju umrlo vsaj pet ljudi, med njimi dva otroka

Svet 01. Apr 202418:39 0 komentarjev
Podrto drevje
Slika je simbolična. (foto: Profimedia)

Na Poljskem je zaradi v neurju podrtega drevja umrlo najmanj pet ljudi, med njimi dva otroka. Najhuje je bilo na jugu Poljske, kjer so med drugim morali gasilci teren več kot 140-krat, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V kraju Rabka-Zdroj na jugu Poljske so umrli trije ljudje, med njimi šestletnik, ko je nanje padlo drevo. V Zakopanah je drevo pred cerkvijo padlo na žensko in njenega devetletnega sina, ki ga niso uspeli rešiti. V Zakopanah je drevo padlo tudi na avtomobil, pri čemer je umrla voznica.

Težave zaradi vremena tudi v Avstriji

Nevihtno vreme povzroča nevšečnosti tudi v Avstriji. Zaradi podrtega drevja je zaprtih več cest. Civilna zaščita pa je med drugim za več delov avstrijske Koroške izdala opozorilo, naj ljudje ne zapuščajo domov, če to ni nujno, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

O težavah poročajo iz dežel Solnograška, Štajerska in Koroška. Na avstrijskem Koroškem imajo največ težav na območju Karavank, kjer je med drugim zaradi vetra odkrivalo strehe.

Na avstrijskem Štajerskem pa je zaradi škode na omrežju brez elektrike okoli 4000 gospodinjstev. Začasno je bilo zaradi podrtega drevja zaprtih več železniških prog.

Iz Solnograškega pa poročajo o prometni nesreči, ko je zaradi vetra drevo padlo na avtomobil, pri čemer sta bila ranjena tako voznica kot sopotnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!