Na postaji podzemne železnice zaprosil svoje dekle in pristal za rešetkami

Svet 16. Nov 202321:41 1 komentar
Zaroka v Moskvi
Foto: Astra/Telegram/Zajem zaslona

Mladi Moskovčan je pred dobrim tednom dni na postaji tamkajšnje podzemne železnice zasnubil svoje dekle in za pet dni pristal v zaporu.

Ruska policija je na moskovski podzemni železnici aretirala moškega in ga obtožila malega huliganstva. Razlog za prijetje je bil način, na katerega je moški svojo srčno izbranko zaprosil za roko.

Moški, ki naj bi mu bilo ime Jevgenij, je za lokalni portal msk1.ru pojasnil, da je 7. novembra na platformo ene od postaj podzemne železnice prinesel zložljivo mizo, stole, šampanjec in sadje ter svoje dekle povabil na večerjo. Nato je pokleknil in jo zaprosil za roko.

Eden izmed mimoidočih je dogajanje posnel, posnetek pa je na družbenem omrežju Telegram delil tudi ruski medij Astra. Na posnetku mlad par pije šampanjec, z njima pa se pogovarjajo in veselijo tudi mimoidoči.

Kot je za lokalni medij povedal Jevgenij, so ju z zaročenko naslednji dan v službi obiskali policisti. “Povabili so naju na zaslišanje na policijsko postajo. Pojasnila sva jim, da nismo pili alkohola ter da se je vse odvilo v umirjenem duhu,” njegovo izjavo povzema ameriški Newsweek. Napisala sta pojasnilo, na zaslišanje pa nista odšla.

Dan kasneje so ju policisti prijeli na poti v službo, rekoč, da sta motila tok potnikov na postaji. Jevgenijeva zaročenka je dobila 1.000 rubljev kazni (okoli 10 evrov), medtem ko je moral Jevgenij za rešetke. V zaporu je po poročanju medijev preživel pet dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje