Na zabavi nemške vladajoče stranke z drogo za posilstvo omamili več žensk

Svet 10. Jul 202208:34 1 komentar
SPD, Nemčija
Wolfgang Rattay/REUTERS

Na zabavi vladajoče nemške socialdemokratske stranke (SPD), ki se je je udeležil tudi kancler Olaf Scholz, so ta teden najmanj devet žensk omamili z drogo za posilstvo. V stranki so v soboto dogajanje potrdili, preiskava že poteka.

Sovodja nemške socialdemokratske stranke (SPD) Lars Klingbeil je po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal, da je šokiran. “Jezen sem, da se je kaj takega zgodilo na dogodku, ki ga je organizirala stranka,” je dejal ter izrazil upanje, da bodo odkrili krivce.

Berlinska policija je potrdila, da dogajanje preiskuje, potem ko je 21-letna ženska vložila prijavo o dogodku. Kot je pojasnila, se dan po zabavi ni spomnila ničesar o dogajanju, zato je odšla na pregled v bolnišnico. Policiji je povedala, da ji je bilo slabo, čeprav je na zabavi samo jedla in pila brezalkoholne pijače.

Stranka je vsem, ki so bili na zabavi v sredo zvečer, poslala elektronsko sporočilo, v katerem so obsodili “strašno dejanje” ter izrazili upanje, da bodo odkrili odgovorne in jih kaznovali.

Na tradicionalni poletni zabavi je bilo okoli tisoč ljudi, poleg kanclerja Olafa Scholza tudi poslanci stranke. Šlo je sicer za dogodek, na katerega so lahko prišle samo vabljene osebe.

T. i. droge za posilstvo običajno dajo v pijačo ali hrano, žrtve pa se nato ne morejo ubraniti pred spolnim napadom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje