Na zahodu Nemčije aretirali 7 ljudi, ki naj bi načrtovali teroristični napad

Svet 06. Jul 202311:17 0 komentarjev
Nemška policija
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Na zahodu Nemčije je bilo aretiranih sedem ljudi, ki so osumljeni ustanovitve islamistične teroristične celice in načrtovanja napadov v slogu teroristične skupine Islamska država, je sporočilo nemško zvezno tožilstvo. Še dve osebi sta bili v okviru preiskave aretirani na Nizozemskem.

Moški, ki so jih aretirali v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, so v Nemčijo prišli iz Tadžikistana, Kirgizistana in Turkmenistana, kmalu po začetku vojne v Ukrajini. V Nemčiji naj bi ustanovili teroristično celico, njihov cilj pa je bil po navedbah tožilstva “izvesti odmevne napade v slogu Islamske države”.

Osumljenci naj bi že določili potencialne tarče v Nemčiji, si ogledali potencialna prizorišča kaznivih dejanj in si poskušali priskrbeti orožje, vendar konkretnih načrtov za izvedbo napadov še niso pripravili. Moški bodo predvidoma v četrtek ali petek privedeni pred sodišče v mestu Karlsruhe.

Na Nizozemskem so medtem organi pregona aretirali moža in ženo, ki sta obtožena pomoči pri pripravi terorističnih napadov. Mož pa je prav tako osumljen članstva v omenjeni teroristični celici v Nemčiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!