Nad Evropo se bo razbesnela nova nevihtna fronta – prihaja Domingos

Slovenija 03. Nov 202317:08 0 komentarjev
Nevihta Domingos
Foto: TROPICALTIDBITS

Potem ko je v četrtek nevihta Ciaran dosegla Evropo in s sabo prinesla obilne padavine in močne vetrove, ob tem pa zahtevala najmanj 12 življenj, se bo nad Evropo v prihodnjih dneh razbesnela nova nevihta – Domingos. Ta po napovedi meteorologov ne bo tako intenzivna kot Ciaran, a lahko ob trenutnih razmerah povzroči številne težave.

Po divjanju nevihte Ciaran, ki je večji del Evrope zajela v četrtek, ob tem pa zahtevala najmanj 12 življenj, se stari celini približuje nova nevihtna fronta, ki so jo meteorologi poimenovali Domingos.

Kot poroča spletni portal Neurje.si, se je nevihta Domingos razvila tik pod Grenlandijo in se z veliko hitrostjo pomika proti Britanskemu otočju. V soboto popoldne bo nevihta dosegla tudi obale Francije in Španije, kjer bodo sunki vetrov lahko dosegli tudi do 150 kilometrov na uro. Ob obali bo povzročila tudi visoke valove.

Novonastala nevihta bo v noči na nedeljo dosegla tudi Slovenijo, močna fronta pa bo s sabo prinesla močan višinski veter in padavine. Kot smo poročali, je meteorolog agencije za okolje (Arso) Branko Gregorčič napovedal, da bo ta fronta manj izrazita kot današnja. “Izdali smo oranžno vremensko opozorilo za močan južni oziroma jugozahodni veter, ki bo pihal predvsem na Primorskem in ob obali,” je pojasnil.

“Količina padavin bo manjša kot ob današnjem poslabšanju, vseeno pa lahko nastane veliko težav zaradi trenutne hidrološke situacije in težav z zemeljskimi plazovi,” pa so še zapisali na omenjenem portalu.

Nevihta Domingos Nevihta Domingos
Foto: TROPICALTIDBITS
Nevihta Domingos Nevihta Domingos
Foto: TROPICALTIDBITS
Nevihta Domingos Nevihta Domingos
Foto: TROPICALTIDBITS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!