Nadevan piščanec: nenavaden način za tihotapljenje orožja na letalo

Magazin 10. Nov 202210:59 0 komentarjev
zda
TSA/Instagram

Prekaljenih letaliških agentov ne preseneti več veliko. Izjema je gotovo potnik na Floridi, ki je ohlapna pravila o potovanju s sestavinami za večerjo na zahvalni dan izkoristil za tihotapljenje orožja. Piščanca je namreč "nadeval" s pištolo. "Zamisel ni bila izvedena niti polovično: bilo je surovo, mastno in očitno nenadzorovano," pa so se iz nepridiprava pošalili agentje.

Domišljija nepridipravov nima meja, kaže tudi izkušnja zaposlenih na varnostni kontroli ameriškega letališča. Čeprav so v zadnjem letu odkrili več orožja kot kadarkoli prej, jih je nenavaden poskus enega izmed potnikov, da na letalo pretihotapi pištolo, presenetil. Potnik je namreč pištolo zatlačil kar v surovega piščanca, ovil pa jo je le v tanek papir.

Da piščanca nadevaš s pištolo, je izguba časa, je objavo novice na Instagramu pospremila ameriška služba za varnost na letališčih TSA. “Zamisel ni bila izvedena niti polovično: bilo je surovo, mastno in očitno nenadzorovano,” so se pošalili na temo zahvalnega dne. Nadevanega piščanca so odkrili agentje na floridskem letališču Fort Lauderdale, namenjen pa je bil v glavno mesto Haitija Port-au-Prince.

Na sliki je videti, kako letališki agent preiskuje surovega piščanca.

Tiskovni predstavnik domovinske varnosti Nestor Iglesias je dejal, da javnosti ne more predstaviti podrobnosti, saj preiskava še poteka.

Na letaliških varnostnih pregledih na Floridi so letos zasegli rekordno količino orožja, potniki so doslej na letališče prinesli več kot 700 kosov strelnega orožja. Leto 2022 po količini zaseženega orožja že presega vsa prejšnja leta, čeprav leta sploh še ni konec. Rekordno količino orožja so zasegli na 12 letališčih na Floridi. Vodi letališče v Orlandu, kjer so zasegli 129 kosov strelnega orožja. Sledita Fort Lauderdale (120 kosov strelnega orožja) in Tampa (102 kosa). Skoraj vse odkrito orožje je bilo nabito, večinoma so potniki imeli tudi naboje, so sporočili iz TSA.

“Nenamerno sproženje orožja bi lahko povzročilo tragedijo,” je v izjavi povedala tiskovna predstavnica TSA Sari Koshetz. “Vsak potnik je odgovoren za to, da natančno ve, kje je njegova pištola, še preden vstopi na kontrolno točko.”

Za mnoge se to, da so na letališče prinesli orožje, konča z aretacijo in pozivom na sodišče. A tudi če potnika ne aretirajo, lahko TSA izreče kazen do 13.910 dolarjev (13.951 evrov).

V Združenih državah Amerike lahko potniki potujejo z orožjem, če je to v oddani prtljagi. Orožje ne sme biti nabito in mora biti shranjeno v posebno škatlo. Orožje mora potnik prijaviti ob oddaji prtljage. Med tem pa je dovoljeno na letalo v ročni prtljagi odnesti sestavine za večerjo na zahvalni dan, vključno s svežim mesom in morskimi sadeži.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!