Nancy Pelosi po napadu na soproga: Smo zlomljeni in travmatizirani

Svet 30. Okt 202213:18 2 komentarja
Nancy Pelosi
Kevin Lamarque/REUTERS

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je v soboto sporočila, da so ona in njena družina strti in travmatizirani zaradi petkovega nasilnega napada na njenega moža Paula Pelosija na njunem domu v San Franciscu. Ob tem se je zahvalila policiji in reševalnim službam za hiter odziv, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Najini otroci, vnuki in jaz smo zaradi življenjsko nevarnega napada na našega Popa zlomljeni in travmatizirani,” je o incidentu v pismu, objavljenem na Twitterju v soboto zvečer, dejala predsednica spodnjega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi.

“Hvaležni smo za hiter odziv organov pregona in reševalnih služb ter za življenjsko pomembno zdravstveno oskrbo, ki jo prejema,” je dodala v svojem prvem komentarju napada. Ob tem je javnost tudi obvestila, da se zdravstveno stanje njenega moža Paula Pelosija, ki je bil po napadu operiran, še naprej izboljšuje.

42-letni osumljenec David Depape je v petek zgodaj zjutraj vstopil v hišo Pelosijevih in začel iskati predsednico predstavniškega doma. Naletel je na 82-letnega soproga, s katerim sta se začela ruvati in nekdo je prvi zagrabil za kladivo. Policisti, ki so iz za zdaj še neznanega razloga prišli v hišo, so opazili, da je Depape osvojil kladivo in začel z njim udarjati po Pelosiju, nakar so ga aretirali. Obtožen je poskusa umora, napada na ostarelo osebo, vloma in drugih kaznivih dejanj.

Paula Pelosija so s poškodovano lobanjo in drugimi deli telesa hitro odpeljali v bolnišnico, kjer je prestal operacijo in okreva. Poceni pa je ni odnesel niti napadalec, sicer pristaš teorij zarot, ki so ga prav tako odpeljali na zdravljenje po spopadu z dvakrat starejšim finančnikom.

Nancy Pelosi je bila v času napada v Washingtonu. Napad je ostro obsodil večji del ameriških politikov, tudi republikanskih, Pelosi pa je vso podporo izrazil tudi predsednik ZDA Joe Biden.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje