Napaka: Kia odpoklicala na stotisoče terencev, avto se lahko sam začne premikati

Svet 01. Apr 202419:33 2 komentarja
Kia Teluride, SUV
Kia Teluride (Foto: PROFIMEDIA)

Južnokorejski proizvajalec je odpoklical skoraj pol milijona vozil SUV Telluride, proizvedenih v zadnjih petih letih.

Kot poroča N1 Beograd, je Kia odpoklicala vsa vozila SUV Telluride, ki so jih proizvedli med letoma 2019 in 2023, ter nekatere modele iz letošnjega leta. Model Telluride, ki je na tržišče prišel leta 2019, je še posebej priljubljen med Američani in je bil leto kasneje razglašen tudi za svetovni avto leta.

Njegova priljubljenost je bila celo tolikšna, da jih Kia nekaj let ni zmogla izdelati toliko, da bi zadostila povpraševanju.

Zdaj je ameriška Nacionalna uprava za varnost prometa sporočila, da so na njih ugotovili sistemsko napako pri vmesni in sprednji pogonski gredi, zaradi katere se lahko zgodi, da se parkirani avtomobil začne nenadoma premikati sam od sebe.

Odpoklic velja za vozila, izdelana med 9. januarjem 2019 in 19. oktobrom 2023, poroča agencija Associated Press. Kia je ob objavi odpoklica tudi sporočila, da bodo prodajalci za odpravo te težave posodobili programsko opremo elektronske parkirne zavore prizadetih avtomobilov in brezplačno zamenjali vse poškodovane vmesne gredi. Lastnikom, ki so že imeli stroške zaradi tovrstnega popravila, bodo stroške povrnili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje