Napisal, da je nad Plenkovića treba z jajci, in pristal v rokah policistov

Svet 24. Jan 202211:15 > 12:30 1 komentar
Andrej Plenković
PROFIMEDIA

Na Hrvaškem so aretirali 72-letnika, ki je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je treba premierja Andreja Plenkovića pričakati s pokvarjenimi jajci.

Zadrska policija je v petek prijela 72-letnega M. Ć., ki je komentiral objavo o prihodu hrvaškega predsednika vlade Andreja Plenkovića v Maslenico, kjer so obeležili 29. obletnico VRO Maslenica 93. Vzrok za prijetje je bila objava 72-letnika, da je treba Plenkovića pričakati s pokvarjenimi jajci.

“Treba bi ga bilo pričakati s pokvarjenimi jajci. Nihče ni tako izdal in ponižal Hrvatov, narcisoidni revež,” je zapisal M. Ć.

Po odhodu Plenkovića so ga izpustili

V obtožnici je bilo zapisano, da je moški kršil javni red in mir z žaljenjem in omalovaževanjem predsednika hrvaške vlade, ki je na dogodek v Maslenico prišel kot uradna oseba in je tam upravljal svoje uradne dolžnosti.

M. Ć. je pozneje na Facebooku zapisal, da ni bil edini pridržani zaradi komentiranja. Ko je Plenković zapustil Maslenico, so ga izpustili.

“Lahko me zaprejo, vendar me ne bodo utišali. Utišajo me lahko le s fizično likvidacijo,” je po tem zapisal M. Ć.

Incident tudi na lanski proslavi

Incident se je zgodil tudi na lanski obletnici vojaške operacije “Maslenica 93”. Hrvaški predsednik Zoran Milanović je ob prihodu izvedel, da bodo nekatere osebe, ki sodelujejo v protokolu, nosile ustaška obeležja s sloganom “Za dom spremni”. Milanović se je zato odločil, da ne bo sodeloval, se usedel nazaj v vozilo in se odpeljal v Zagreb.

PREBERITE ŠE:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje