Navalni zaradi bivanja v samici v hudih bolečinah

Svet 26. Dec 202214:17 0 komentarjev
REUTERS

Zaprti kritik ruskega predsednika Vladimirja Putina Aleksej Navalni trdi, da ima zaradi bivanja v samici bolečine v hrbtu, saj mora 16 ur na dan stati ali sedeti na železnem stolu. V enem mesecu v takšnih razmerah tudi zdravega človeka boli hrbet, je opozoril Navalni, ki je v samici zaprt že tri mesece, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot so njegovi predstavniki zapisali na družbenih omrežjih, Aleksej Navalni opozarja, da mu zaporniški zdravnik tudi po več prošnjah ni sporočil diagnoze, injekcije, ki mu jih je predpisal, pa niso pomagale. Navalni je nato zahteval kopijo svoje zdravstvene kartoteke, ki pa je bila napisana nečitljivo.

Opozicijski politik je napovedal, da bo zdaj vložil tožbo, da bi lahko svojo zdravstveno kartoteko sploh prebral.

Navalni je zaradi domnevne goljufije zaprt v kazenski koloniji 6 v Melehovu, približno 260 kilometrov severovzhodno od Moskve, kjer vladajo izjemno težke razmere.

Navalnega so zaprli v začetku lanskega leta, ko se je vrnil iz Nemčije, kjer so ga zdravili po zastrupitvi s strupom novičok avgusta 2020. Trenutno v kazenski koloniji prestaja devetletno zaporno kazen zaradi več obsodb, med drugim zaradi kršenja pogojnega izpusta, nespoštovanja sodišča, domnevne korupcijske afere iz leta 2014 in izzivanja Kremlja. Po besedah njegovih zaveznikov in nasprotnikov politike ruskega predsednika Vladimirja Putina je zaprtje Navalnega politično motiviran ukrep ruskih oblasti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!