Nekdanji tožilec pod zaščito zaradi groženj srbskih obveščevalcev

Svet 10. Apr 202213:35 0 komentarjev
Dick Marty
PROFIMEDIA

Nekdanji švicarski tožilec Dick Marty, znan po mednarodnih preiskavah, tudi trgovine s človeškimi organi na Kosovu, je razkril, da so mu "srbski obveščevalni krogi" grozili s smrtjo in da zato živi pod policijsko zaščito.

Nekdanji poročevalec Sveta Evrope Dick Marty je preiskoval tajne centre za pridržanje ameriške obveščevalne službe Cia v Evropi in domnevne zločine nekdanjih gverilcev Osvobodilne vojske Kosova (OVK), vključno s trgovino z organi, odvzetimi večinoma srbskim zapornikom v poznih 90. letih prejšnjega stoletja.

“18. decembra 2020 sem prejel klic policije, ki me je obvestila, da mi grozijo s smrtjo, in mi povedala, da mi bodo nemudoma zagotovili visoko policijsko zaščito,” je v oddaji, ki bo predvajana v nedeljo zvečer na švicarski televiziji RTS, povedal Marty. Njegova hiša je po njegovih besedah opremljena s kamerami, alarmi in “varno sobo”, kamor se mora zateči v primeru napada.

Na uradu generalnega tožilca so potrdili obstoj “resne grožnje” nekdanjemu generalnemu tožilcu kantona Ticino Martyju od konca leta 2020 in izvajanje “obsežnih ukrepov”.

Po besedah Martyja prihajajo grožnje “iz določenih krogov srbskih obveščevalnih služb, ki so pozvale podzemlje, poklicne morilce, da me likvidirajo, samo zato, da bi lahko za to okrivili Kosovo”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!