Nemke bodo lahko na bazenih zgoraj brez

Svet 11. Mar 202313:42 2 komentarja
Sončenje zgoraj brez
Profimedia

Oblasti nemškega glavnega mesta Berlin so odločile, da bo ženskam na javnih bazenih dovoljeno kopanje brez zgornjega dela kopalk.

Nemška prestolnica bo kmalu postala bolj odprta do žensk, ki se rade kopajo in plavajo brez zgornjega dela kopalk. Odločitev mesta Berlin je bila sprejeta po tem, ko je neka ženska sprožila pravni postopek, ker so jo zaradi sončenja brez zgornjega dela kopalk izgnali z odprtega bazena. Nad konservativnimi pravili, ki veljajo na javnih kopališčih, se je pritožila tudi druga ženska, ki naj bi ji bilo decembra lani rečeno, naj se v notranjem bazenu pokrije.

Preberite še: Naturisti odgovarjajo na predsodke: Nismo goli, da se razkazujemo

Mestne oblasti so se strinjale, da sta bili ženski žrtvi diskriminacije. Zato so zrahljali pravila in sporočili, da imajo zdaj vsi obiskovalci berlinskih bazenov pravico do tega, da so zgoraj brez. Odločitev bodo zagotovo pozdravili predvsem nudisti in naturisti, ki zagovarjajo kulturo svobodnega telesa, poroča BBC.

Nemčija je sicer znana po tem, da je precej tolerantna do golote v javnosti. So se pa ponekod po državi porajala vprašanja, v kolikšni meri – če sploh – je golota dopustna na občinskih kopališčih. Kopanje brez zgornjega dela kopalk so že lansko poletje dovolili v mestih Göttingen na Spodnjem Saškem in Siegen v južnem vestfalskem delu Severnega Porenja-Vestfalije.

In če so oblasti mesta Berlin dale zeleno luč za bolj sproščeno kopanje zgoraj brez, pa berlinski upravljavec bazenov vztraja pri tem, da morajo biti genitalije pokrite. To pravilo po njihovih navedbah velja za vse obiskovalce – ne glede na spol, še poroča BBC.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje