Nemški kancler želi hitrejšo deportacijo prebežnikov, ki nimajo pogojev za azil

Svet 21. Okt 202311:16 2 komentarja
Olaf Scholz
Foto: PROFIMEDIA

Nemčija mora hitreje deportirati nezakonite priseljence brez pravice do bivanja, a še naprej sprejemati tiste, ki imajo pravico do azila, in tiste s potrebnimi znanji, je dejal nemški kancler Olaf Scholz.

Nemški kancler Olaf Scholz je za nemški Der Spiegel dejal, da morajo množično deportirati tiste priseljence, ki nimajo pravice ostati v Nemčiji.

Poudaril je, da morajo oditi tisti, ki nimajo pogojev za azil in nimajo razloga ostati. Po njegovem mnenju morajo deportirati “več in hitreje”.

Za omejitev nezakonitih migracij je, tako Scholz, nujen “cel sveženj ukrepov”, ki vključuje boljše varovanje zunanjih meja Evropske unije in strožji nadzor na mejah Nemčije s sosednjimi članicami EU.

Dodal je, da mora Nemčija še naprej sprejemati begunce, ki so upravičeni do azila zaradi političnega preganjanja ali drugih legitimnih razlogov, ter privabiti več priseljencev s koristnimi znanji in veščinami. “A tisti, ki ne pripadajo nobeni skupini, ne morejo ostati pri nas,” je ponovil Scholz.

Nekateri politiki iz vrst nemške Socialdemokratske stranke (SPD) nad Scholzevimi izjavami o deportacijah niso bili navdušeni. Poslanca Rasha Nasr in Hakan Demir sta poudarila, da so deportacije “le majhen del rešitve” težav, s katerimi se trenutno sooča Nemčija, saj da je velik del tudi visoka inflacija in pomoč podjetjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje