Nenavaden pristop k iskanju zaposlenih: hotelska veriga ponudila tetovaže

Svet 05. Avg 202220:52 1 komentar
gostinstvo
Profimedia

Ko je vse težje najti in obdržati dobre zaposlene v gostinstvu ter hotelirstvu, se je veriga hotelov iz Nemčije odločila za nenavadno potezo. Novim zaposlenim so ponudili brezplačno tetovažo.

V hektičnem svetu gostinstva in hotelirstva po pandemiji koronavirusa je vse pomembneje dobiti in obdržati najboljše zaposlene. Zato se je veriga hotelov odločila za nenavadno potezo. Da bi privabili najboljše zaposlene, so jim obljubili brezplačno tetovažo, do katere bodo upravičeni po šestih mesecih zaposlitve.

Nemška hotelska veriga Ruby, ki ima po Evropi 16 hotelov, novozaposlenim po šestih mesecih ponuja 500 evrov za tetovažo, pirsing ali frizuro.

V mesecu dni, odkar so objavili ponudbo, se je število prijav na delovna mesta povečalo za 25 odstotkov. In to, kljub temu da smo sredi poletnih dopustov. “Glede na pomanjkanje osebja v hotelski industriji po Evropi je to zelo zadovoljiv rezultat,” je za CNN povedala Uta Scheurer, podpredsednica oddelka za človeške vire.

Kampanja ni le pritegnila pozornosti, ampak tudi osebje, ki si ga želijo v hotelih: ekipne igralce, ki cenijo značaj, dušo in individualnost. “Ruby želi spodbuditi svoje zaposlene, da ustvarijo individualno zgodbo o uspehu, da pokažejo svojo osebnost in jo izrazijo tudi pri delu,” so zapisali v hotelu.

“Radi imamo ljudi, ki imajo osebnost, in to je tisto, kar si želimo sporočiti s to kampanjo,” je dejala Uta Scheurer. Dodala je, da je prav mešanica posameznikov tisto, kar ustvarja vzdušje v hotelih Ruby in pripomore k njihovemu uspehu. “Tetovaže, pirsingi in frizure so nekaj zelo osebnega,” je dejala in nadaljevala: “Vsak jih vidi drugače, nosijo čustva in pomen. Pri Rubyju je vsak zaposleni lahko tisto, kar je. Mnoga podjetja o tem le govorijo, mi pa to dokazujemo s to kampanjo.”

“Mimogrede, vsi si želijo tetovaž in ne pirsingov ali frizur. To dokazuje, da smo z akcijo zadeli v žebljico na glavico,” je še dodala.

Če se ob kapanji obstoječi zaposleni počutijo zapostavljene, pa tega občutka ne bodo imeli dolgo. Projekt je namreč doživel tak uspeh, da so ga razširili. Vsak zaposleni, ki bo pripeljal novega delavca, bo dobil brezplačno tetovažo. Akcija bo trajala do konca leta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje