Nesreča v rudniku na Kitajskem: dva mrtva, več kot 50 pogrešanih

Svet 22. Feb 202314:33 0 komentarjev
Kitajski rudnik
PROFIMEDIA

Na Kitajskem se je zgodila rudniška nesreča, v kateri sta umrla najmanj dva človeka, še 53 ljudi je pogrešanih.

V regiji Notranja Mongolija na severu Kitajske se je porušil del rudnika. Nesreča je terjala najmanj dve smrtni žrtvi, šest je bilo ranjenih, še 53 pa jih pogrešajo. Kitajski predsednik Ši Džinping je oblastem naročil, naj storijo vse, da poiščejo in rešijo pogrešane, poroča kitajska državna televizija CCTV.

Na kraj nesreče je že prispelo osem reševalnih ekip z več kot 330 člani in opremo za reševanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Varnost v rudnikih na Kitajskem se je v zadnjih letih nekoliko izboljšala, še vedno pa so nesreče pogoste, predvsem zaradi slabih varnostnih razmer in pomanjkanja nadzora v rudnikih.

Leta 2021 je rudnik v provinci Šanši poplavila voda, pri čemer sta umrli dve osebi. Leta 2020 je v rudniku pri kitajskem mestu Čongčing zaradi uhajanja ogljikovega monoksida umrlo 18 ljudi.

17 rudarjev je umrlo marca 2017 v nesreči z dvigalom v provinci Heilongdžjang. Decembra 2016 pa je v dveh ločenih eksplozijah v rudniku v Notranji Mongoliji in Heilongdžjangu umrlo najmanj 59 ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!