Netanjahu vendarle nakazal možnost pogajanj o izpustitvi talcev

Svet 17. Dec 202307:56 0 komentarjev
protesti v Tel Avivu
Foto: Violeta Santos Moura/REUTERS

Izrael je tudi danes izvedel nove napade na območje Gaze, medtem ko se izraelski voditelji soočajo z vse večjim pritiskom, da zagotovijo izpustitev talcev, ki jih zadržuje Hamas. Po tem, ko je izraelska vojska pomotoma ubila tri izraelske talce, ki jih je zadrževal Hamas, so šli ljudje v Tel Avivu na ulice in od vlade zahtevali, da zagotovi vrnitev vseh talcev. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je zdaj vendarle nakazal možnost pogajanj o izpustitvi talcev, a poudaril, da se bo ofenziva na Gazo nadaljevala, poročajo tuje agencije.

Netanjahu je na novinarski konferenci dejal, da ima zaradi smrti treh talcev, ki so jih pomotoma ubili izraelski vojaki, zlomljeno srce, a poudaril, da se bo kopenska ofenziva v Gazi nadaljevala, dokler Hamas ne bo uničen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Zlomilo mi je srce. Celotni naciji je strlo srce,” je dejal, potem ko je v petek izraelska vojska potrdila, da so njeni pripadniki pomotoma ubili tri talce, ki jih zadržuje Hamas.

Ozemlje Gaze bo demilitarizirano in pod izraelskim varnostnim nadzorom, je napovedal Netanjahu. “Borimo se za svoj obstoj (…) in moramo nadaljevati do zmage kljub mednarodnemu pritisku in izgubam, ki jih je utrpel Izrael,” je dejal.

Kot je dodal, je izpustitev nekaterih talcev novembra zagotovil samo vojaški pritisk. “Navodila, ki jih dajem pogajalski skupini, temeljijo na tem pritisku, brez katerega nimamo nič,” je dejal izraelski premier.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!