Neurje v Italiji terjalo drugo smrtno žrtev, 16-letnica taborila na prostem

Svet 25. Jul 202309:04 > 12:31 1 komentar
Vigili del Fuoco/TWITTER

Sever Italije so ponoči zajele nevihte. V Lombardiji je umrla 16-letnica, potem ko je na šotor, v katerem je spala, padlo drevo, poročajo italijanski mediji. Gre za drugo žrtev ponedeljkovega neurja pri severnih sosedih. V okolici Palmanove se je razvil tornado, poroča portal Neurje.si. Pekel in apokalipsa sta besedi, ki spremljata na družbenih omrežjih objavljene fotografije nevihte. Uničeni so številni avtomobili in strehe, v Milanu je poškodovana tramvajska proga, podzemna železnica pa zaprta.

Sever Italije, Milano ter velik del pokrajine Brianza in sever Lombardije, je po ponedeljkovem neurju danes okoli 4. ure zjutraj zajela silovita nevihta z močnim dežjem in sunki vetra.

Italijanski mediji poročajo o poškodovanih in dveh smrtnih žrtvah. V kampu Brescia v Lombardiji je umrla 16-letnica v skavtskem taboru, potem ko je na šotor, v katerem je spala, padlo drevo, poročajo italijanski mediji.

Iz severnega dela poročajo tudi o debeli toči. V Milanu v velikosti teniških žogic. Poškodovana so bila celo letala, pričajo fotografije, objavljene na družbenih omrežjih. “V okolici Palmanove se je razvil tornado. Tik pred našo mejo je celica na srečo oslabela, drugače bi ekstremna toča zajela tudi Novo Gorico,” poroča portal Neurje.si.

Čeprav je nevihta po pričevanjih trajala le deset minut, so milanski gasilci davi prejeli na stotine klicev. Poročali so o odkritih strehah in poplavah zaradi velike količine padavin in toče v kratkem času in številnih podrtih drevesih. Poškodovane so bile tudi tramvajske proge, podzemna železnica pa zaprta, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Pekel in apokalipsa sta besedi, ki na družbenih omrežjih spremljata objavljene fotografije nevihte. Na videoposnetkih je videti intenzivnost dežja in močne vodoravne sunke vetra, ki so v nekaterih primerih razbili ali odprli okna hiš ter povzročili poplave.

Pred tem so v ponedeljek pozno zvečer pokrajino Brianza prizadeli nalivi, v pokrajini Monza pa je bilo podrtih veliko dreves. Eno od dreves je padlo na avtomobil, v katerem so bili mati, oče in dveletna deklica. Očeta so zaradi poškodb glave odpeljali v bolnišnico. Mati in hči nista bili poškodovani.

V mestu Lissone v pokrajini Monza je umrla 58-letna ženska, na katero je padlo drevo. Ko je bila na poti v službo, se je med čakanjem na konec nevihte zatekla v zavetje, ko pa se je premaknila, je nanjo padlo veliko drevo. Mimoidoči so takoj poklicali pomoč, a ko so prišli reševalci, niso mogli storiti ničesar, da bi jo rešili.

O toči v velikosti teniških žogic in močnem vetru, ki sta povzročala škodo, so v ponedeljek pozno zvečer poročali tudi iz Pordenona, Vidma in Gorice. Neurje je tam povzročilo gmotno škodo, tudi na električnem omrežju, tako da je v številnih manjših občinah prišlo do izpadov električne energije. Poročali so tudi o velikem številu udarov strele in podrtih drevesih, je poročala Ansa in dodala, da se je nevihta nato hitro premaknila proti Sloveniji.

Claudia Greco7REUTERS
Claudia Greco7REUTERS
Claudia Greco7REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje