Nevsakdanja obtožba indijske policije: Marihuano so uničile podgane

Svet 25. Nov 202212:58 0 komentarjev
Podgana
PROFIMEDIA

Indijska policija je obtožila podgane, da so uničile oziroma pojedle večje količine marihuane. To so policisti zasegli preprodajalcem, shranjevali pa so jo kot dokazno gradivo.

Policija v Indiji je podgane obtožila, da uničujejo velike količine marihuane, ki so jo zasegli preprodajalcem in so jo jo hranili na policijskih postajah, navaja britanski BBC. Sodišče v indijski zvezni državi Uttar Pradesh, ki leži na severu Indije, je namreč sporočilo, da so “podgane drobne živali in policije se ne bojijo. Težko je drogo obvarovati pred njimi”.

Po navedbah sodnika naj bi policija uničeno oziroma ogroženo marihuano hranila kot dokazno gradivo v treh primerih.

V prvem primeru naj bi podgane “uničile” 195 kilogramov marihuane, v drugem pa naj bi pojedle del 386-kilogramskega paketa te droge. Tretji primer, ki ga omenja indijsko sodišče, vključuje 700 kilogramov marihuane, ki jo je zasegla policija in jo “ogrožajo podgane”.

Ker po sodnikovih besedah policija ni izkušena za odganjanje podgan, je po njegovem najboljše, da zaseženo blago pred “neustrašnimi” živalmi obvarujejo tako, da v prihodnje zaseženo drogo na dražbi prodajo raziskovalnim laboratorijem in farmacevtskim podjetjem, pri čemer pa izkupiček od prodaje namenijo vladi.

Že prej, leta 2017 je policija na vzhodu Indije, v zvezni državi Bihar, obtožila podgane, da so zaužile več tisoč litrov zaseženega alkohola. Leto pred tem so tamkajšnje oblasti prepovedale prodajo in uživanje alkohola.

Podgana
PROFIMEDIA

Indija ni edina država, kjer imajo po navedbah BBC težave s podganami, ki uničujejo zaseženo drogo. Leta 2018 so v Argentini odpustili osem policistov, ki so za izginotje pol tone marihuane, hranjene v policijskem skladišču, obtožili miši. Strokovnjaki so takrat njihove besede izpodbijali z argumentom, da je verjetnost, da bi živali droge zamenjale za hrano, majhna. Prav tako bi, če bi marihuano pojedle podgane, tam morali najti “veliko trupel”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!