Neznanci ukradli križ preminulega papeža Benedikta XVI.

Svet 20. Jun 202315:45 0 komentarjev
Doprsni kip preminulega papeža Benedikta XVI.
Doprsni kip preminulega papeža Benedikta XVI. (Foto: PROFIMEDIA)

Tatovi so v ponedeljek iz cerkve svetega Osvalda v Traunsteinu na Bavarskem ukradli križ, ki ga je nosil pokojni papež Benedikt XVI., je danes sporočila nemška policija. Storilci, katerih identiteta še ni znana, so nato vlomili in oropali bližnjo stojnico z revijami.

V ponedeljek med 11.45 in 17. uro so tatovi v cerkvi razbili vitrino in odnesli križ, ki ga je nekdanji papež Benedikt XVI. zapustil svoji domači župniji v Traunsteinu. “Vrednosti tega predmeta za katoliško cerkev ni mogoče izmeriti,” je poudarila policija.

Storilci, katerih identiteta ni znana, so nato vlomili in oropali bližnjo stojnico z revijami. Policija je prosila vse, ki so v ponedeljek v okolici cerkve opazili sumljive osebe, naj nemudoma stopijo v stik z njimi.

Benedikt XVI. je umrl 31. decembra lani v 96. letu starosti v vatikanskem samostanu Matere Cerkve. Zaradi šibkega zdravja je odstopil 28. februarja 2013 kot prvi papež po več kot 600 letih, s tem pa odprl pot za izvolitev svojega naslednika, papeža Frančiška. Od svojega odstopa je živel v relativni osami v vatikanskem samostanu.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!