Nič več ponočevanja v Trstu: ob koncih tedna bodo glasbo ugasnili že ob polnoči

Svet 02. Jul 202315:55 0 komentarjev
Trst
PROFIMEDIA

Mestne oblasti v Trstu bodo zaostrile pravila proti hrupu v nočnem času. Ob petkih, sobotah in pred prazniki bo tako po polnoči prepovedano predvajati glasbo, ki bi lahko motila prebivalce. Druge dneve v tednu bo treba glasbo ugasniti do 22.30, lokalu pa bodo, če bodo presežene mejne vrednosti hrupa, odvzeli dovoljenje za obratovanje.

V Trstu načrtujejo strožja pravila proti hrupu v nočnem času. Oblasti tega pristaniškega mesta pri naših zahodnih sosedih so namreč odločile, da ob petkih, sobotah in pred prazniki po polnoči ne bodo dovolile predvajati glasbe, ki bi lahko motila prebivalce.

Kot izhaja iz odloka tržaškega mestnega sveta, bo druge dneve v tednu treba glasbo ugasniti od 22.30. Poleg kazni kršiteljem v najhujših primerih grozi tudi zaprtje. Oblasti so še sporočile, da bodo lokalu odvzeli dovoljenje, če bodo presežene mejne vrednosti hrupa.

Spremembe so, kot pojasnjujejo mestne oblasti, namenjene boljšemu zagotavljanju sožitja “med bivalnimi potrebami in ustrezno zabavo v mestu”.

Nova pravila še zlasti zadevajo priložnostne zabave, ki se izvajajo v javnih ustanovah, saj za podjetniške dejavnosti ter javne in zasebne prireditve že veljajo posebni predpisi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Zmanjšalo se bo tudi število glasbenih dogodkov, ki jih med letom lahko organizirajo javne ustanove, in sicer s 14 dni na šest dni na leto, tudi tukaj pa se zvišujejo kazni za kršitve.

O strožjih ukrepih za ureditev nočnega življenja razmišljajo tudi v prestolnici dežele Lombardije Milanu. To izhaja iz dejstva, da se je število četrti z nočnim življenjem v zadnjih letih povečalo na približno 15, je opozoril milanski mestni svetnik Marco Granelli. Občina želi tako preprečiti pritožbe občanov zaradi prevelikega hrupa iz nočnih lokalov v središču mesta, še poroča Ansa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!