Nov incident Boeinga: letalo kmalu po vzletu zagorelo (VIDEO)

Svet 19. Jan 202418:43 0 komentarjev
Boeing zagorel
Foto: zajem zaslona/@melableh/TIKTOK

Podjetje Boeing se sooča z že drugo večjo okvaro njegovih letal v zadnjih tednih. Po tem, ko je pred dobrim tednom enemu od letal odtrgalo vrata, je v četrtek enega od motorjev tovornega letala Boeing 747 zajel ogenj. Zaradi požara je moralo letalo zasilno pristati.

Tovorno letalo Boeing 747 družbe Atlas Air je v četrtek zvečer zasilno pristalo v Miamiju, potem ko je enega od letalskih motorjev zajel ogenj, poroča časopis Miami Herald. Po njegovih navedbah so bili plameni vidni na nočnem nebu.

Zvezna uprava za letalstvo (FAA), ki Boeing že preiskuje v zvezi z nedavnim zasilnim pristankom letala družbe Alaska Airlines, ki mu je kmalu po vzletu odneslo stranski panel vrat, je danes sporočila, da bo preiskala tudi ta incident.

Družba Atlas Air je danes sporočila, da je eno od njenih letal varno pristalo po neopredeljeni težavi z enim ali več motorji kmalu po vzletu.

Videoposnetek, ki ga je pozno v četrtek na Instagramu objavil prebivalec Miamija, prikazuje letalo v zraku, za njim pa je videti ognjeno sled.

“Lahko potrdimo, da je let 5Y095 varno pristal, potem ko je kmalu po vzletu z mednarodnega letališča Miami prišlo do okvare motorja,” je v izjavi navedla letalska družba.

Letalo, ki je bilo namenjeno v Portoriko, je vzletelo v četrtek popoldne in se je takoj po izbruhu ognja vrnilo na letališče.

Do incidenta je prišlo dva tedna po tem, ko je FAA zaradi okvare na letalu Alaska Airlines prizemljila letala Boeing 737 max 9 po vseh ZDA. Boeing najnovejšega incidenta še ni komentiral.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!