Nov posnetek princese Diane: Charles je bil razočaran, da Harry ni deklica

Magazin 02. Sep 202309:10 1 komentar
Lady Diana
Profimedia

Princesa Diana je v posnetku, ki ga je hranil pisatelj Andrew Morton, razkrila, da je bil princ Charles zelo razočaran nad spolom princa Harryja.

V četrtek je minilo 26 let od smrti princese Diane. Ob tej obletnici so v oddaji ABC Good Morning America predvajali ekskluzivne posnetke, na katerih Diana govori o tem, da je bil princ Charles, zdaj kralj Karel, zelo razočaran nad spolom princa Harryja. Želel si je namreč, da bi bil deklica.

Pokojna princesa je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja posnela vrsto zvočnih posnetkov, ki jih pred smrtjo na skrivaj predala pisatelju Andrewu Mortonu. Nekateri posnetki so bili zdaj prvič predvajani javnosti. Pričakovati je mogoče, da bodo posnetki vključeni v dokumentarni film Diana: Preostanek njene zgodbe, ki naj bi izšel prihodnje leto.

V posnetku, objavljenem ta teden, je Diana povedala, da njen mož ni želel govoriti z njeno mačeho Raine Spencer. “Na Harryjevem krstu je namreč Charles pristopil k mami in rekel: Veš, da smo bili tako razočarani. Mislili smo, da bo deklica,” se je spominjala princesa. “Mama mu je odvrnila: Moral bi se zavedati, kakšno srečo imaš, da imaš normalnega otroka,” je posnetek povzel CNN.

Posnetki razkrivajo tudi težaven odnos Diane in njene mačehe

V novo objavljenih posnetkih Diana govori tudi o težavnem odnosu s svojo mačeho. “Rekla sem: Tako zelo te sovražim. Če bi le vedela, kako zelo smo te vsi sovražili zaradi tega, kar si naredila. Uničila si hišo. Porabila si očetov denar. Povedala sem vse, kar sem lahko,” je dejala.

Raine Spencer se je na to odzvala z besedami, da nima pojma, koliko bolečina je njena mama povzročila njenemu očetu. Diana pa je na to odgovorila: “Bolečina, Raine? To je beseda, s katero se sploh ne znaš poistovetiti. Pri svojem delu vidim, da ljudje trpijo tako, kot ti nisi še nikoli. In temu praviš bolečina?”

Morton je za ABC povedal, da je bilo v glasu in pogledih princese zaznati grenkobo. “Nikoli ni niti za trenutek pomislila, da bo Camilla postala kraljica. Zato imamo zelo drugačen pogled na razvoj zgodovine,” je dejal Morton. Skupno ima sedem ur posnetkov princese Diane. Na vprašanje, ali bo objavil še več posnetkov, pa je odvrnil, da je zanimanja veliko. “Vendar bomo videli, kaj se bo zgodilo.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje