Nove podrobnosti smrti 17-letnega hrvaškega maturanta: v klubu padel z višine

Svet 02. Apr 202316:20
Klub
Profimedia

Hrvaško še naprej pretresa smrt 17-letnega dijaka, ki se je v noči s petka na soboto ponesrečil na maturantskem izletu v Pragi. Ravnatelj srednje šole, ki jo je obiskoval dijak, je povedal, da je bila skupina maturantov skupaj s profesorji in vodniki turistične agencije v klubu, ko je mladoletnik padel iz petega nadstropja stavbe.

Kot smo poročali, je na maturantskem izletu v češki prestolnici v noči s petka na soboto umrl 17-letni dijak srednje šole v Poreču. Sprva so se pojavljale neuradne informacije, da se je nesreča zgodila v hotelu, v katerem so bili dijaki nastanjeni.

Danes pa je ravnatelj srednje šole Mateja Balote Poreč Krešimir Bronić za HRT povedal, da se je nesreča zgodila nekaj minut čez polnoč v klubu, v katerem so bili maturanti v spremstvu profesorjev in vodnikov turistične agencije, ki je organizirala potovanje.

17-letnik naj bi po navedbah ravnatelja padel s petega nadstropja stavbe. “Učenec je šel čez ograjo terase kluba in padel z višine petega nadstropja. Verjamem, da gre za nesrečo. Čakamo uradno poročilo češke policije,” je dodal. Direktor turistične agencije Floris Milohanović pa je za Jutarnji list pojasnil, da ne vedo natančno, kaj se je te noči dogajalo, a je policija izključila možnost nasilne smrti.

Na maturantski izlet se je v četrtek odpravilo 87 maturantov iz treh razredov in štirje profesorji, domov pa bi se morali vrniti danes, vendar so se zaradi tragičnega dogodka že v soboto vrnili v Poreč.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.