Policija razkrila podrobnosti eksplozije pri Zadru, v kateri je umrl otrok

Črna kronika 21. Jun 202409:28 > 10:27 1 komentar
Hrvaška policija
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V sredo zvečer je na počivališču pri Zadru eksplodiralo vozilo češke družine, pri tem je umrl devetletni otrok. Policijska preiskava je pokazala, da je 46-letni oče s sinom kljub opozorilnim tablam vstopil na prepovedano območje in mu dovolil, da s sabo vzame eksplozivno napravo, ki jo je nato razneslo. Moškega so pridržali.

Smrt otroka iz Češke, ki je v sredo umrl v eksploziji blizu Zadra, je povzročila eksplozivna naprava z vojaškega poligona, je danes po preiskavi sporočila hrvaška policija.

46-letni Čeh je s sinom kljub opozorilnim tablam vstopil na prepovedano območje in mu dovolil, da s sabo vzame eksplozivno napravo, ki jo je nato razneslo. Moškega so pridržali.

Zadrska policija je danes zaključila kriminalistično preiskavo in kazensko ovadila 46-letnika zaradi eksplozije, v kateri je v sredo zvečer umrl devetletni deček – šlo naj bi za njegovega sina, poroča hrvaški portal Index. V eksploziji sta bili huje ranjeni še dve ženski in en moški, prav tako češki državljani.

Policijska preiskava je pokazala, da je 46-letnik v sredo popoldan po prihodu “na širše območje Knina” z družino in prijatelji vstopil na območje vojaškega poligona, čeprav so bile na vhodu postavljene table z opozorili tako v hrvaškem kot v angleškem jeziku, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Z otrokom je vstopil na prepovedano območje in mu dovolil, da s seboj vzame eksplozivno napravo, ki jo je nato pospravil v avtomobil. Kasneje se je skupina čeških državljanov zaradi okvare na avtomobilu ustavila ob cesti, otrok pa je iz avtomobila vzel eksplozivno napravo, ki se je aktivirala, nato pa jo je razneslo.

Devetletnik je v eksploziji umrl, dve ženski sta bili težje ranjeni, še en moški pa lažje, so po opravljeni preiskavi sporočili z zadrske policijske uprave. Ženski sta še vedno na zdravljenju v bolnišnici v Zadru, 39-letnega moškega pa so odpustili v domačo oskrbo.

V zvezi z incidentom so v četrtek izvedli kriminalistično preiskavo. 46-letnik, ki je eksplozivno napravo pospravil v avtomobil, je osumljen kaznivega dejanja ogrožanja splošne varnosti, življenja in premoženja. Po preiskavi je policija proti njemu podala kazensko ovadbo.

Policisti so preiskali tudi vojaški poligon, ves dokazni material pa so predali centru za forenzične preiskave v Zagrebu, je še sporočila policija. Hrvaški in češki mediji so pred tem poročali tudi, da naj bi se otrok z eksplozivnim sredstvom igral.

.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje