Novi rimski župan napovedal 40 milijonov evrov za očiščenje mesta

Svet 02. Nov 202119:40 0 komentarjev
Roberto Gualtieri
PROFIMEDIA

Novoizvoljeni župan Rima Roberto Gualtieri načrtuje, da bo problem smeti v italijanski prestolnici uspešno obvladal do konca leta. Danes je za soočanje s tem problemom predstavil večplasten načrt v vrednosti 40 milijonov evrov.

Načrt je večplasten in vključuje čiščenje ulic, odstranjevanje odvrženih odpadkov, vzdrževanje vegetacije in čiščenje kanalizacije, je Gualtieri povedal na novinarski konferenci. Dodal je, da bo več kot 1000 uslužbencev podjetja za odstranjevanje komunalnih odpadkov Ama Roma redno čistilo številne ceste in poti v mestu.

Pri tem je 55-letni župan priznal, da je trenutno za uporabo primernih le 57 odstotkov rimskih vozil za pometanje ulic in tovornjakov za smeti. Mesto že več let pestijo težave z odpadki. Gualtierijeva predhodnica Virginia Raggi iz vrst populističnega Gibanja pet zvezd tega vprašanja ni uspela rešiti, zaradi česar je bila njena kampanja pred oktobrskimi volitvami deležna številnih kritik. Gualtieri je na volitvah zmagal tudi s pomočjo obljub o učinkovitem ukrepanju v zvezi s problemom smeti, ki je pogosto povezan s težavami na odlagališčih.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!