Ob cesti v Mehiki našli dvoletnega dečka

Svet 29. Jun 202109:07 > 09:09 0 komentarjev
Našli dečka na meji med Mehiko in ZDA
Mehiški inštitut za migracije/REUTERS

Mehiške oblasti so v bližini prenatrpanega tovornjaka našle dvoletnega dečka. Stal je sam, brez majice, obkrožen z vrečami za smeti. Kdo in kje so njegovi starši, za zdaj še ni znano.

Mehiške oblasti so v ponedeljek v bližini prenatrpanega tovornjaka, v katerem se je v zadušljivih razmerah prevažalo več kot 100 beguncev, našle dečka, ki naj bi bil star približno dve leti.

Kot je bilo razvidno s fotografije, ki jo je objavil nacionalni inštitut za migracije, je bil deček sam, brez majice, obkrožen z zapakiranimi prigrizki, na pol praznimi plastenkami vode, oblekami drugih beguncev in črnimi vrečami za smeti.

Deček se je z rokami držal za obraz.

Na drugi fotografiji, ki je bila očitno posneta kasneje, je bil deček že oblečen in v oskrbi državnih organov.

Našli dečka na meji med Mehiko in ZDA
Mehiški inštitut za migracije/REUTERS

Več jih je omedlelo zaradi dehidracije

Večina beguncev iz tovornjaka je lokacijo zapustila preden so prišli državni organi. Je pa ostalo osem odraslih, ki so opisali, kaj se je zgodilo. Po njihovih besedah so begunci voznika tovornjaka, ki je vozil proti meji z ZDA, prosili, naj se ustavi, saj jih je več omedlelo zaradi dehidracije in pomanjkanja zraka.

“Nihče izmed odraslih ni bil otrokov starš,” so v inštitutu zapisali v izjavi za javnost.

Oblasti so zdaj v stiku konzulatom v Gvatemali, saj domnevajo, da bi deček lahko bil iz te države.

Po podatkih ameriške carine in mejne zaščite (CBP) je letos na tisoče otrok iz Srednje Amerike brez staršev nezakonito prestopilo mejo med Mehiko in ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!