Obeta se kriptonovost na Instagramu

Svet 17. Mar 202209:35 > 09:47 0 komentarjev
Instagram
PROFIMEDIA

Na Instagram v "bližnji prihodnosti" prihajajo nezamenljivi žetoni (NFT).

“Prizadevamo si, da bi NFT v bližnji prihodnosti pripeljali na Instagram,” je dejal glavni izvršni direktor Mete (nekdanji Facebook) Mark Zuckerberg, poroča urednica tehnološke spletne strani Engadget Karissa Bell na Twitterju. A kot je Zuckerberg še dodal na nedavni tehnološki konferenci v Austinu v ZDA, podrobnosti še ni pripravljen razkriti.

Zuckerberg je po poročanju ustanovitelja tehnološkega podjetja Platformer Caseyja Newtona dejal tudi, da upa, da bodo uporabniki Instagrama v prihodnjih mesecih lahko kovali lastne nezamenljive žetone (NFT) v aplikaciji.

Nezamenljivi žetoni (ang. non-fungible tokens) so virtualni zbirateljski predmeti, ki so v zadnjem času v kriptosvetu zelo priljubljeni. V nasprotju s klasičnimi kriptokovanci so nezamenljivi žetoni unikatni in opremljeni z digitalnim potrdilom o avtentičnosti, ki ga je nemogoče skopirati ali deliti. S tem certifikatom nato imetnik izkazuje lastništvo nad delom, ki bi ga sicer lahko distribuirali. Več o nezamenljivih žetonih v članku ABC o NFT: kaj so nezamenljivi žetoni in zakaj bi jih morali poznati. Spomnimo, svoj NFT je kot prva država na svetu izdala Slovenija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!